Трійця у 2019 році припадає на 16 червня / фото УНІАН

Якого числа відзначається Трійця, залежить від дати Великодня: це свято припадає на 50-й день після Воскресіння Христового, тому воно має ще одну назву – П'ятидесятниця.

УНІАН розповість Вам, якого числа Трійця відзначається у 2019 році та скільки ми будемо відпочивати з нагоди цього свята.

Читайте такожВихідні у червні: скільки будемо відпочивати на Трійцю і День Конституції

Трійця 2019 коли: дата

У цьому році православний Великдень відзначався 28 квітня. Таким чином, дата Святої Трійці 2019 припадає на 16 червня, неділю, п'ятдесятий день після Світлого Воскресіння.

Вихідні на Трійцю: скільки будемо відпочивати

У червні українці отримають додатковий вихідний на честь Трійці. Згідно з постановою уряду, якщо святковий день припадає на неділю, він автоматично переноситься на наступний за ним понеділок.

Таким чином, завдяки Трійці будемо відпочивати 16 червня, в неділю (день свята), і 17 червня — понеділок. Включаючи суботу, 15 число, виходить міні-відпустка — три дні.

Календар вихідних у червні:

Українці відпочиватимуть три дні поспіль на честь Трійці / фото 24 канал

Як відзначається Трійця

У цей день обов'язково треба сходити в храм й помолитися, після закінчення служби в церкві священик проводить обряд освячення квітів та трав.

Читайте такожВознесіння Господнє 2019: коли відзначається, що можна й заборонено робити в це свято

Вважається, що, прийшовши додому, освячену зелень необхідно розкидати по будинку — так можна залучити достаток і здоров'я, а також нібито відігнати злих духів. Крім того, частину трав висушують для купання маленьких дітей або приготування лікарських відварів.

Молодь у цей день влаштовує гуляння. На Трійцю заведено ходити один до одного в гості, тим, хто прийшов, накривають щедрий стіл.

Крім того, в цей день ходять на кладовище, щоб пом'янути покійних родичів.

Відео: Бесконечность идей