Ілюстрація / REUTERS

Міжнародний день дівчат відзначається 11 жовтня починаючи з 2012 року.

Він був проголошений Організацією об'єднаних націй у грудні 2011 року в знак визнання прав дівчат.

Значення Міжнародного дня дівчат

Всесвітній день дівчат покликаний продемонструвати і знайти шляхи вирішення проблем, з якими стикаються дівчата, а також нагадати про важливість розширення їх можливостей і захисту їх прав. У їх число входять можливість отримання освіти, повноцінного харчування, медичного обслуговування, соціальні права, захист від дискримінації, насильства та примусового заміжжя в дитячому віці.

Читайте такожДень доньки - як відзначити і що подарувати коханій доньці

За даними ООН, у світі налічується понад 1 мільярд дівчаток у віці до 18 років. Щодня у будь-якому куточку світу вони стикаються з дискримінацією та утисками. За даними ООН, близько 30% дівчат у світі вперше вступають у шлюб до досягнення ними 18-річного віку. Частіше це явище спостерігається в країнах Південної Азії, Африки, Латинської Америки. При цьому, за останні 15 років світова спільнота домоглася значного прогресу в поліпшенні життя дівчаток.

Кожен рік заходи в рамках Дня дівчат присвячені певній темі. Вперше день дівчаток відзначався в 2012 році і був присвячений актуальній для багатьох країн світу проблемі - дитячим шлюбам, які являють собою порушення основних прав людини і негативно впливають на всі аспекти життя дівчат, позбавляючи їх дитинства, загрожують здоров'ю та життю дівчат.

фото УНІАН

У наступні роки заходи в рамках Дня були присвячені таким актуальним темам, як: «Новаторський підхід до освіти дівчат», «Розширення можливостей дівчат-підлітків: припинення циклу насильства», «Інвестувати сьогодні, щоб допомогти зробити внесок у розвиток нашого світу завтра», «Поліпшення становища дівчат означає прогрес у досягненні цілей: що важливо для дівчат», «Сила дівчат: спонтанна та нестримна» та іншим.

Сьогодні в Міжнародний день дівчаток всім державам рекомендується проводити тематичні заходи, присвячені обговоренню можливих шляхів вирішення проблем дівчат. Різноманітні тематичні акції, зустрічі та семінари покликані підкреслити необхідність дотримання всіх соціальних прав дівчат.

Привітання з Днем дівчат

Картинки з днем дівчат / fresh-cards.ru

Вітаю з Міжнародним днем дівчат. Нехай кожний день дарує шоколадний настрій і щасливу посмішку, нехай завжди знаходиться цікаве заняття для такої чудової і активної дівчинки. Бажаю бути дівчиною - красунею і розумницею, чарівною й талановитою дитиною.

***

Картинки з днем дівчаток / fresh-cards.ru

Ви ніжні пелюстки красивих квітів,

Сьогодні святковий гімн вам співаємо,

Всіх дівчаток щиро вітаємо,

Дитинства безтурботного від душі бажаємо.

Нехай сама яскрава зірка,

Завжди освітлює ваш шлях,

Нехай доля нагородить вас сповна,

Нехай птах щастя до вас приліта.

Картинки з днем дівчаток / fresh-cards.ru

Кожній дівчинці бажаю виконання мрії! Щоб радували, дивували, обіймали й цінували! Нехай друзі будуть віддані й завжди допомагають, веселять, розважають і не дають сумувати навіть у найпохмуріший день!

Картинки з днем дівчаток / fresh-cards.ru