У США сьогодні відзначають День балету / Фото УНІАН

Яке свято 7 лютого 2020

У цей день немає офіційних міжнародних свят.

Читайте такожІменини в лютому: хто та коли відзначає День ангела цього місяцяВ Таїланді відзначають Фестиваль квітів, у США - День балету, День відправки листівок друзям, День феттучині «Альфредо» і День обізнаності про проблему ВІЛ/СНІД серед афроамериканців, День «Подаруйте дітям посмішку» і День червоного одягу, в Ірландії - День святого Мела, в Гренаді - День незалежності, у Японії - День північних територій.

Пам'ятні дати 7 лютого, річниці та події

В 1301 році Едуард Карнарвонський стає першим англійським принцом Уельським. За переказами, Едуард I застосував хитрість, щоб домогтися домінування англійської корони в Уельсі. Коли він, досягнувши важливих військових успіхів в цьому краї, зібрав валлійських князів і запропонував їм визнати васальну залежність від Англії, ті в якості головної умови зажадали, щоб принцом Уельсу був місцевий уродженець, що не знає ані слова англійською. Едуард тут же дав урочисту клятву дотримати цю умову. Князі підписали договір про васальної залежності, після чого Едуард виніс їм свого сина, майбутнього короля Едуарда II, який народився напередодні у валлійському замку Карнарвоне, і вигукнув: «Ось вам принц Уельський, уродженець вашої країни і він ані слова не знає по-англійською!».

Відео дня
У 1889 році в Сан-Франциско було створено Тихоокеанське астрономічне товариство / фото ESA/Hubble & NASA, K. Stapelfeldt

У 1889 році в Сан-Франциско було створено Тихоокеанське астрономічне товариство.

У 1907 році в ході боротьби за надання жінкам виборчих прав у Великобританії Національний союз жіночих товариств організував першу масову акцію, що увійшла в історію як Марш бруду, понад трьох тисяч жінок йшли в холод розбитими вулицями Лондона - від Гайд-парку до Ексетер-Холу.

У 1940 році відбулася прем'єра другого повнометражного мультфільму Уолта Діснея «Піноккіо». Він був нагороджений двома преміями «Оскар».

У 1940 році Хетті Макденіел стала першою афроамериканкою, нагородженою «Оскаром» за роль другого плану у фільмі «Віднесені вітром». В той день «Віднесені вітром» отримали 8 «Оскарів».

У 1984 році астронавт НАСА Брюс Маккендлесс - фахівець польоту шаттла Челленджер STS-41B - став першою людиною, що працювали у відкритому космічному просторі без будь-якого зв'язку з кораблем, у вільному польоті.

У 1992 році міністрами закордонних справ і фінансів 12 країн-членів Європейського економічного співтовариства був підписаний договір, який дав життя Європейського Союзу.

У 1998 році в північних районах Афганістану через землетрус магнітудою 5,6 балів загинули понад 4500 осіб.

У 1999 році з космодрому на мисі Канаверал за допомогою ракети-носія «Дельта-2» була запущена станція НАСА «Стардаст», призначена для дослідження комети Вільда 2.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 7 лютого вшановує пам'ять святителя Григорія Богослова / УНІАН

Читайте такожДень всіх закоханих 2020: дата та історія святаПравославна церква 7 лютого вшановує пам'ять святителя Григорія Богослова, якого вважають одним з прабатьків християнства, який жив у III столітті нашої ери. У народі 7 лютого ще називають Григор'єв день або «Григорій-зимоуказник». Прийнято в цей день робити добрі справи. Вважалося, що вони обов'язково повернуться сторицею.

Що сьогодні не можна робити

В цей день не можна хвалитися добрими справами, інакше вони не зарахуються, ще хвастощами можна наврочити сім'ю. Не можна кидати слова на вітер « - все, сказане 7 лютого, збувається. Не можна 7 лютого стригти нігті, плюватися і стригти волосся.

Прикмети на 7 лютого

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- якою буде погода до обіду, такою буде грудень, по погоді після обіду судили про лютий наступного року;

- якщо синиці весело щебечуть - чекайте сильних морозів;

- сильний снігопад - буде рання осінь.

7 лютого іменини

Іменини у Григорія, Мойсея, Бориса, Пилипа, Олександра і Віталія.