У цей день світ відзначає Міжнародний день числа «Пі» / Mail.ru

Яке свято 14 березня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день числа «Пі», День народження відеомагнітофона, Міжнародний день питань, Міжнародний день захисту річок, стартує і Всесвітній тиждень боротьби із глаукомою.

Читайте такожДень числа Пі - цікаві факти, історія та традиції святаВ Україні святкують День добровольця і День землевпорядника, у США – День вивчення метелики, День правової допомоги і День картопляних чіпсів, в Албанії - День літа, в Японії – Білий день, в Естонії – День рідної мови, в Андоррі – День Конституції, у Таджикистані – День працівників органів прокуратури.

Пам'ятні дати 14 березня, річниці та події

У 1794 році американський винахідник Елі Вітні отримав патент на хлопкоочисну машину.

Відео дня

У 1839 році, виступаючи перед колегами, Джон Гершель - англійський хімік, математик, астроном і фізик, винахідник і експериментальний фотограф, оратор, популяризатор науки - вперше використав термін «фотографія».

Ілюстрація REUTERS

У 1900 році відповідно до закону про «золотому стандарті» в США паперові і металеві гроші стали забезпечуватися золотом.

Читайте такожВеликий піст 2020: найкращі рецепти пісних стравВ 1956 році американська компанія Ampex продемонструвала перший у світі відеомагнітофон - VR-1000. З-за своєї ціни в 50 000 доларів він використовувався тільки найбільшими телестанціями, замінивши кінорегістратори.

В 1982 році в місті Анахайм, Каліфорнія, група Metallica дала свій перший концерт.

У 1994 році був випущений перший стабільний реліз операційної системи Linux версії 1.0.0.

У 2004 році в США, в каліфорнійській пустелі Мохаве, пройшли перегони автомобілів-роботів. Всі вони зійшли з дистанції.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 14 березня вшановує пам'ять Преподобної Євдокії. Це ім'я асоціюється з заступництвом природи і означає пробудження життєвої сили землі. Євдокія відзначалася суворим дотриманням обітниць, за що Господь наділив її даром чудотворення. Покупки, які ви зробите в цей день, будуть вдалими і довго вам прослужать. Також цей день успішний день для лікування алкоголізму.

Що сьогодні не можна робити

У цей день не варто будувати плани на майбутнє / np.pl.ua

У цей день не варто будувати плани на майбутнє.

Прикмети на 14 березня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- сильний теплий вітер - буде гарне літо;

- дощ - літо буде сире;

- сніг – до урожаю;

- завірюха – до пізньої весни.

14 березня іменини

Іменини у Григорія, Євдокії, Нестора, Антоніни, Василя, Петра, Антонія, Анни, Марії, Івана, Олександра, Дар'ї, Михайла і Надії.