Травневі свята – скільки відпочиватимуть українці / фото: klike.net

Традиційно третій весняний місяць багатий на свята, частина з яких є держаними, а відповідно – вихідними. Цей рік не стане винятком і в травні 2020-го українці отримають змогу довше відпочивати.

У травні в Україні буде два державні свята – День праці і День перемоги. А, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України, дати цих свят – 1 і 9 травня – є офіційними вихідними.

Читайте такожНайсмачніша сирна запіканка – як приготувати

Відео дня

Завдяки святам українці й одержать два додаткові дні для відпочинку, адже в разі, якщо свято припадає на суботу або неділю, то вихідний день переноситься на понеділок. Тож, в обох випадках на українців чекають довгі вихідні.

1 травня, День праці у 2020 році випав на п’ятницю. Отже, цей день також буде неробочим. Тому українці відпочиватимуть три дні поспіль – з 1 по 3 травня.

Також триденний вікенд чекає на українців з 9 по 11 травня, за рахунок Дня перемоги. Оскільки 9 травня припадає на суботу, тому вихідний день переноситься на понеділок, 11 травня.

Крім того, згідно із календарем, у травні поточного року буде 5 субот і 5 неділь. Таким чином, разом в останній місяць весни українці матимуть 19 робочих та 12 офіційних вихідних і святкових днів.

Вихідні на травневі свята / фото: kalendari.co.ua