Сьогодні - День народження операційної системи Linux / фото ua.depositphotos.com

Яке свято 25 серпня 2020

Цього дня світ відзначає День лазіння по деревах, День народження консервної банки та День народження операційної системи Linux.

Читайте такожУспенський піст: харчування по днях, что можна та заборонено Їсти

У Китаї - Свято закоханих «Ци Сі» (Свято подвійної сімки), у США - День «Поцілуємося і помиримося», День коктейлю «Віскі Сауер», День бананового спліта, День гардероба секонд-хенд, у Британії - Пивний фестиваль в Петерборо, у Франції - День визволення Парижа, у Бразилії - День солдата, в Уругваї - День незалежності.

Відео дня

Пам'ятні дати 25 серпня, річниці та події

У 1609 році цього дня Галілео Галілей продемонстрував Великій раді та владі Венеції новий пристрій - телескоп.

У цей день вперше вплав подолали Ла-Манш / фото wikipedia.org

25 серпня - День народження консервної банки. У 1810 році англієць Пітер Дюранд запатентував процес консервації продуктів у жерстяних банках. Історія винаходу така: в 1795 році Наполеон запропонував своїм співвітчизникам премію за винахід простого й доступного способу збереження їжі в розмірі 12 тисяч франків. Довгі роки багато хто намагався досягти цього, але вдалося тільки Дюранду, він виявився найбільш винахідливим. Особливо зацікавилися його відкриттям англійці. У 1813 році британська армія почала масово користуватися першими постачаннями продовольства у зручних консервних банках. Зараз у світі використовують практично більш як 600 видів та розмірів зручної тари, серед яких на першому місці - консервна банка. Цей винахід не можна переоцінити, оскільки він актуальний в усі часи й дуже корисний людству.

У 1819 році в швейцарських Альпах було виявлено джерело, якому дали ім'я Саскія й зареєстрували за міжнародними стандартами під номером 64. Досі вода з нього вважається найчистішою на Землі, цілющою та насиченою мінеральними солями у найправильнішій пропорції.

У 1875 році вперше вплав подолали Ла-Манш. Це зробив Меттью Уебб.

У 1987 році в СРСР був виданий указ про перевірку населення на СНІД, який передбачав покарання за зараження і висилку з країни інфікованих іноземців.

Ще 25 серпня - день народження операційної системи Linux. Відкриття належить фінському студенту Лінусу Торвальдсу. Підсумкова вартість проекту склала приблизно 1,4 млрд доларів. Але й до цього дня розробники вкладають у Linux величезні кошти, що дозволяє системі активно розвиватися. Linux - поняття загальне, під цією назвою об'єднано безліч операційних систем з категорії Unix, пов'язаних однойменним ядром. Вони можуть перебувати як у відкритому, так і в закритому доступі, а поширюються, як правило, безкоштовно. Linux має величезну популярність: лідирує на ринках найбільш потужних комп'ютерів (97%), інтернет-сервісів (60%) та смартфонів (частка Android дорівнює 85%).

Яке сьогодні церковне свято

Церква сьогодні вшановує пам'ять мучеників Аникити і Фотія / фото УНІАН

Православна церква 25 серпня вшановує пам'ять мучеників Аникити і Фотія. У народі день назвали Фотя Поветенний. 25 серпня потрібно зробити максимально продуктивним. Поставте собі заздалегідь якусь мету і прагніть до неї, а святі Аникита і Фотій вам допоможуть. У народі вважається, що весь негатив, проявлений цього дня, повернеться кривднику в десятикратному розмірі.

Що сьогодні не можна робити

День вважається несприятливим для створення нового союзу. Якщо вам не потрібні сварки й з'ясування стосунків, відмовтеся від прийняття важливих рішень в особистому житті. Цього дня не можна відмовляти рідним і близьким у допомозі.

Прикмети на 25 серпня

Читайте такожМедове печиво з шоколадом: рецепт неймовірно апетитної випічки

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- хороша погода - до врожаю білих грибів;

- дощ - бабине літо буде довгим.

25 серпня іменини

Іменини у Олександра, Аникити, Капітона, Сергія, Федора, Степана, Михайла, Петра, Миколи, Івана, Іллі, Василя, Дмитра, Олексія, Аркадія та Антона.