День домогосподарки 2024 / ua.depositphotos.com

8 червня - День домогосподарки і домогосподаря. Це неофіційне свято, але його із задоволенням відзначають у всьому світі. У цю дату вітають усіх, хто присвячує себе домашнім клопотам і сім'ї - за власним бажанням або тому що так склалося. Як би там не було, праця домогосподарок (і домогосподарів) часом залишається непоміченою, і дуже незаслужено - адже варто їм перестати займатися хатніми клопотами, як одразу все рушиться. Тому сьогодні - чудовий привід привітати всіх причетних зі святом, подякувати їм і подарувати день відпочинку.

Міжнародний день домогосподарки та домогосподаря - історія свята

Ініціатором цього дня стала співробітниця Національного інституту жінок у Мехіко Габріела Дельгадо. Вона хотіла, щоб на працю людей, зайнятих веденням домашнього господарства, звернули увагу. Адже, по суті, домогосподарки не тільки миють посуд і пилососять - вони створюють у домі той самий затишок і мікроклімат, необхідний для здоров'я і виховання дітей, майбутніх громадян. До речі, серед домогосподарок дедалі частіше трапляються і чоловіки, для яких тепло родинного вогнища набагато дорожче за будь-яку кар'єру.

Ведення домашнього господарства можна порівняти хіба що з роботою шахтаря - це досить важка праця. Вона вимагає витривалості, універсальності, кмітливості, швидкості, а самі домогосподарки часто поєднують професії няні, гувернантки, секретаря, психолога та кур'єра, вони ж - дружина/чоловік 24 години на добу, мама/тато, дочка/син, будильник, кухар, різноробочий, охоронець, порадник без відпустки, вихідних і лікарняних і - без зарплати.

Відео дня

День домогосподарки і домогосподаря 8 червня - як тепло привітати зі святом

Жінки, пам'ятайте!

Ви - не прибиральниці!

Не куховарки!

Ви - Богині чистоти.

Жриці порядку.

А дім - ваш храм.

Сили вам і терпіння!

З Днем домогосподарки!

***

Розумниця, красуня, господиня наша, зі святом! Нехай у твоєму житті буде багато смачних страв і красивих заходів! Нехай тебе цінують рідні та близькі, нехай чоловік носить на руках, а подружки забігають на чай і вино! Будь щаслива, дорога!

***

Добра моя господине,

Шлю вітання я тобі,

Хай усе погане згине,

Ти живи лиш у добрі.

Все для тебе зроблю, мила,

Зірку з неба досягну,

З дна морського візьму перли,

Бо тебе лиш я люблю!

***

Зі святом! Нехай і далі золоті Ваші руки підтримують затишок неймовірний, порядок і побут. Ви прекрасна господиня/прекрасний господар, і берегиня/хранитель вогнища! Нехай роки лише приносять і посмішки, життєвих злетів, перемог і спокою.

***

Прокинутися, вмитися,

розбудити, погодувати, провести,

сходити за продуктами, погуляти з дитиною,

випрати, прибрати,

зустріти, погодувати, укласти,

дістатися до ліжка, впасти.

Ура тим, кому вдома є що робити!

З Днем домогосподарки і домогосподаря!               

***

Ти чудова людина, прекрасна жінка, чудова дружина і мама, а також хороша господиня! Нехай у твоєму домі вічно панують порядок, затишок і гармонія! Бажаю, щоб ти жила в достатку і завжди була щаслива! Нехай у цей день народження всі мрії і бажання збудуться!

***

Найстрашніша робота - це домогосподарка! Зарплати немає! Вихідних нема! Відпустки нема! Робота не закінчується... А чоловік гордо каже: "А моя дружина не працює, вдома сидить"... Нехай чоловік завжди пишається тобою та цінує!

З днем домогосподарки, люба!

***

8 червня - День домогосподарки / листівки УНІАН

***

Міжнародний день домогосподарки та домогосподаря / листівки УНІАН

***

День домогосподарки / листівки УНІАН

Раніше ми розповідали, які свята в червні 2024 відзначають в Україні та скільки відпочиватимемо цього місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: