День медсестри в Україні / depositphotos.com

В Україні професія медсестри не користується особливою популярністю - графік і умови роботи складно назвати межею мрій, а про зарплати, які медики отримують "на руки", співробітники сфери охорони здоров'я воліють тактовно промовчати. 

Проте, медичний працівник - це покликання, таку роботу потрібно любити. Саме тому УНІАН пропонує привітати сьогодні медичних сестер з їх святом, щоб підтримати бойовий дух і висловити подяку за працю.

День операційної медичної сестри - історія дати

Вперше така професія з'явилася в 1891 році - вже тоді медики надавали допомогу лікарям під час операцій. Але саме свято 15 лютого 2009 року заснували представники "Європейської асоціації операційних медичних сестер". 

Відео дня

Суть професії полягає в тому, щоб бути "на підхваті" у хірурга, тому медсестер навчають необхідним навичкам. Багато років молодші медичні працівники не могли приймати ніяких рішень і підпорядковувалися хірургам. Зараз, найчастіше, операційна сестра - це самодостатній і освічений фахівець, який може самостійно вирішити ту чи іншу проблему, якщо дозволяє кваліфікація.

Скільки в середньому заробляє операційна медсестра

Почнемо з того, що таку посаду не може зайняти безвідповідальна людина. Медсестра в операційній повинна вміти надати невідкладну допомогу, знати не тільки анатомію людини, а й законодавство, і стандарти роботи. Саме тому талант, відповідальність за життя людей і високий рівень освіти - головні критерії для посади.

Наталія Гордієнко, працівник бухгалтерського відділу однієї з лікарень Києва, каже:

На сьогодні робота медсестри в державному медзакладі не користується великою популярністю. Молодь в основному приходить для мінімального стажу і досвіду. Потім більш досвідчені працівники йдуть працювати в приватні установи, де однозначно більше заробітна плата. Звичайно, і в звичайних лікарнях є професійні працівники - вони на вагу золота!

Що стосується зарплати, то у медсестри кінцева сума, яку вона отримує на руки, залежить від посадового окладу, доплати до мінімальної з/п, відпрацьованих нічних змін, святкових днів. Якщо медзаклад працює з ковідними хворими, то також нараховується додаткова доплата до 300% заробітної плати.

Привітання з Днем операційної медичної сестри

У твоє професійне свято я хочу побажати тобі завжди чути щиру подяку за свою нелегку працю. Нехай все те добро, що ти робиш кожен день, повертається до тебе посмішками близьких, несподіваними подарунками долі і нескінченними щасливими моментами.

Вітаю з Днем операційної сестри. Від щирого серця хочу побажати успіхів, позитиву, здоров'я і прекрасного настрою. Нехай всі мрії виконуються, робота приносить тільки радість і вдячність, а життя буде яскравою і щасливою.

***

Вітаю з Днем операційної медичної сестри. Я бажаю, щоб твою працю цінували і поважали. Бажаю, щоб твої пацієнти поверталися до життєдіяльності абсолютно здоровими людьми. Бажаю, щоб твоя робота не втомлювала тебе. Бажаю кожен день починати з посмішки та натхнення. Бажаю рятувати цей світ своїм медсестерським талантом і підкорювати його своєю красою.

***

Таку професію може вибрати тільки по-справжньому добра, уважна, чуйна до чужої біди людина. Так нехай же і вам в повсякденному житті зустрічаються тільки такі ж серцеві люди. Бажаємо, щоб вашу працю в нашій країні оцінювали по достоїнству. Щастя, любові і всіх Вам благ, дорогі медичні сестрички.

***

Шановні медсестри, вітаємо вас з професійним святом! Хочеться щиро подякувати за вибір такій важливій професії, за вашу неоціненну працю і терпіння! Нехай вам посміхається життя, і всі дивовижні добрі якості будуть заслужено винагороджені!

***

Дорогі наші медичні сестри! У цей день ми раді привітати вас з професійним святом і сердечно подякувати за вашу важливу і гідну працю. Ви - добрі феї в білих халатах, красиві рятівниці людського здоров'я, справжні зброєносці лікарів. Без вас робота медичних установ просто не була б можлива. Спасибі вам, чарівні сестри, за те, що ваші тендітні плечі витримують всі дані вам долею і професією тяготи!

***

Вітаємо медичних сестер з професійним святом. Від Ваших чуйних і турботливих рук, працьовитості і доброзичливості багато в чому залежить як стан пацієнта, так і темпи його одужання. Нехай Ваша благородна праця приносить Вам радість, достаток, повагу оточуючих і близьких.

***

Вітаємо вас з Днем операційної сестри! Хочемо побажати, перш за все, відмінного здоров'я і благополуччя в особистому житті. Нехай ваша доброта, чуйність і турбота повертається до вас в подвійному обсязі, радує вас приємними моментами, словами і посмішками людей, яких ви робите міцніше і щасливіше. Теплоти вам і найдобріших подарунків долі.

Вас також можуть зацікавити новини: