Дені Національної гвардії України 2024 / коллаж УНІАН, фото facebook.com/zelenskyy.official, УНІАН

Щороку 26 березня українці відзначают День Національної гвардії України, а гвардійці отримують привітання від близьких, колег та друзів. Професія нацгвардійців складна та надзвичайно відповідальна, особливо під час війни. Ці професіонали захищають важливі державні та військові об'єкти, забезпечують правопорядок, запобігають терористичним атакам та злочинним діям.

Під час роботи нацгвардійці нерідко ризикують життям та здоров'ям. Серед них є чимало нагороджених званням Героя України. Тому 26 березня варто привітати всіх службовців Національної гвардії України з професійним святом і подякувати за службу.

День Національної гвардії України - історія свята

Національна гвардія України як окрема силова структура існувала з 1991 по 2000 рік. У 2014 році після початку військової агресії РФ проти України Нацгвардію відновили як військове формування на базі МВС України. Набір до Національної гвардії був виключно добровільним.

Відео дня

День Національної гвардії як свято було засновано Петром Порошенком 18 березня 2015 року. Датою свята було вибрано 26 березня, в який раніше відзначали День МВС.

Привітання з Днем Національної гвардії 2023

З Днем національної гвардії України! Висловлюю подяку, висловлюю всім, хто зараз захищає нашу рідну землю від російських військ. Низький уклін усім ветеранам і вічна пам'ять тих, хто віддав дорожче військовослужбовцям - своє життя за встановлення миру та спокою на рідній землі.

***

Зі святом вас, дорогі нацгвардійці, і дякую за службу! Бажаємо міцного здоров'я, успіхів у військовій підготовці, миру та злагоди у кожній родині, сил та невичерпної життєвої енергії для успішного виконання почесного обов'язку перед Україною!

***

З Днем національної гвардії України! Висловлюю подяку, висловлюю всім, хто зараз захищає нашу рідну землю від російських військ. Нехай Господь береже вас, нехай скоріше настане довгоочікувана перемога України! Низький уклін усім ветеранам і вічна пам'ять Героям-нагвардійцям, що віддали життя за Батьківщину.

***

З Днем Нацгвардії України! Бажаю вам міцного здоров'я, залізного терпіння та хороброго духу! Нехай всі ваші цілі та мрії будуть легко досяжні.

***

Вітаю нацгвардійців та дякую вам за службу! Нехай швидше настане світ у нашій країні, а у вашому житті настане спокій. Слава Україні!

День національної гвардії України / картинка УНІАН
День військ національної гвардії 2024 / картинка УНІАН
Коли День нацгвардії в Україні / картинка УНІАН
Коли День національної гвардії України / картинка УНІАН
З Днем нацгвардії України 2024 / картинка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: