Міжнародний день обіймів 2023 / depositphotos.com

Всесвітній день обіймів щорічно відзначається 21 січня та 4 грудня. Зараз важко сказати, хто став автором свята. Швидше за все, це були студенти - в кінці першого місяця зими вони стали обіймати один одного без будь-якого підтексту. Вважається, що в цей день отримати свою порцію "приємностей" може навіть стороння вам людина.

День обіймів 2023 - історія і традиції свята

День обіймів - традиції свята / ua.depositphotos.com

Міжнародний день обіймів (International Hug Day) був заснований в 1986 році в Америці. Спочатку свято було національним, але незабаром поширилося по всьому світу.

Молодь по всьому світу (і в Україні теж) 21 січня влаштовує флешмоби: часто в парках і на вулицях можна побачити хлопців з табличками в руках, на яких красується напис "Free Hugs". Таким чином учасники акції запрошують кожного охочого обійнятися та обмінятися позитивними емоціями.

Відео дня

Існує і другий день обіймів, який відзначається 4 грудня, який був заснований в 70-х роках минулого століття. Але той, про який ми говоримо сьогодні, більш популярний.

День обіймів в Україні - думка психолога

Психологиня та психотерапевтка Ольга Голубицька розповіла, для чого корисні обійми, як вони впливають на здоров'я і скільки разів на день потрібно обійматися:

Обійми фізично корисні для людини, тому що, коли людина обіймає одна іншу, виробляється такий гормон окситоцин, який допомагає відчувати близькість між людьми. Тому, наприклад, друзі люблять обіймати одне одного, мати чи батько дитину обіймає, кохані обіймаються.

Експерт додала, що обійми - це узагалі "стародавній механізм", аби відчути приналежність до когось чи до чогось.

Ти знаходишся в інтимній, особистісній зоні людини. Якщо вона в цей момент дозволяє себе обійняти, то ти її особистісні кордони розділяєш. Крім того, обійми заспокоюють людей та дають відчуття любові. Водночас, потрібно враховувати той факт, що людина може узагалі не любити чи не хотіти обійматися в певний момент, - тоді людину не варто до цього силувати.

Психологиня радить:

Якщо люди хочуть обійматися, запитувати… Коли зустрічаєш людину, можна розкрити обійми, і вона, якщо захоче, вона тобі їх на зустріч розкриє і тоді у вас "match" - ви обидва хочете сьогодні обійматися. Буває, що в людини щось, наприклад, болить або не в настрої - тоді обійми можуть бути некорисними. Тому що буде дратівливість і можна викликати зворотню реакцію обіймами

Вона також розповіла, що якщо дітей рекомендується обіймати хоча б чотири рази на день, то дорослим радять обійматися чотири-вісім разів на день.

Інколи буває, що пари навіть живуть разом, але не доторкаються одне до одного, не обіймають… Інколи у сварці кохану людину краще просто обійняти, якщо ви відчуваєте, що це доречно. Інколи це може бути замість тисячі слів – просто мовчки підійти і обійняти людину,

 - підсумувала Голубицька.

З Днем обіймів - привітання

З Днем обіймів / листівки УНІАН

Обіймаючи батьків - ми стаємо спокійними.

Обіймаючи коханих - ми стаємо щасливими.

Обіймаючи дітей - ми стаємо добрими.

Обіймаючи друзів - ми стаємо щирими.

Обіймаючи знайомих - ми стаємо відкритими.

Обіймаючи життя - ми стаємо мудрими.

З Днем обіймів!

***

З Днем обіймів / листівки УНІАН

Вітаю з Днем обіймів і бажаю при кожній нагоді і без будь-якого приводу обіймати своїх рідних, коханих, дорогих і близьких людей. Нехай кожні обійми будуть сповнені щирими емоціями і світлими почуттями, щоб кожен такий момент дарував щастя!

***

День обіймів / листівки УНІАН

Вітаю з Днем обіймів! Випромінюйте радість, даруйте позитив і посмішки. Обіймайтеся частіше і заряджайте гарним настроєм усіх скептиків! Обійми зближують, обійми розфарбовують сірі будні, обійми дарують щастя. 

***

Обійміть сьогодні один одного! Подаруйте своє тепло близьким та рідним, поділіться своїми обіймами. Нехай сьогодні всі стануть трішечки ближче, нехай ніжність та турбота сьогодні об’єднають людей. І сонце, обіймаючи своїми променями, нехай наповнить життя радістю, світлом, добром. З Днем обіймів!

***

Всесвітній день обіймів / листівки УНІАН

Обійми так ніжно, як ніколи…

І в душі всі сумніви розвій!

І для мене світ зміни довкола…

Я твоя! Ти, любий, будеш мій!

Обійми так тепло, як уперше

Мати пригорта своє дитя…

Обійми без слів, цілуй і пести…

І полинем в щастя, в майбуття…

Зі святом обіймів!

Вас також можуть зацікавити новини: