День пасічника 2023 / фото ua.depositphotos.com

Бджільництво - дуже цікаве і корисне хобі, завдяки якому ми можемо насолоджуватися ароматним медом і виготовляти воскові свічки. В Україні розведенням бджіл займаються з часів Київської Русі, а з експорту меду наша країна займає перше місце в Європі. Всього в Україні близько 100 тисяч пасічників, більшість з яких містить 50-100 бджолиних родин.

Ми зібрали красиві привітання з Днем пасічника, які можна надіслати знайомим бджолярам.

День пасічника - історія свята

Свято пасічників заснував президент Леонід Кучма у 1997 році за підтримки Міністерства агропромислового комплексу України та Спілки пасічників України.

Відео дня

Історія бджільництва в Україні налічує понад тисячу років. У наш час у Києві діє Інститут бджільництва ім. П.і. Прокоповича, заснований в 1989 році. Він названий на честь пасічника Петра Прокоповича, який винайшов революційний рамковий вулик розбірного типу. Цей винахід дозволив добувати мед, не вбиваючи бджіл і не руйнуючи стільники, як це робилося раніше.

Коли День пасічника - дата і традиції свята

У день пасічника в Україні по всіх містах проходять ярмарки та фестивалі меду, на які приїжджають пасічники з усієї України, а також любителі медових продуктів. На таких заходах можна спробувати віск, маточне молочко, прополіс та інші продукти бджільництва різних сортів.

Також у День пасічника 19 серпня проходять виставки, конференції та лекції про медову галузь. Ті, хто пов'язав життя з бджільництвом, можуть представити результати своєї роботи і обмінятися досвідом видобутку меду з колегами.

День пасічника - листівки та привітання

Всіх пасічників нині я вітаю,

Сьогодні в Україні їхнє свято!

Благополуччя у всьому бажаю,

Здоров'я бдожлам і медку багато.

Хай ваша пасіка проблем не знає,

А мед смакує і нехай зцілить,

Бджільництва бізнес рясно процаітає,

І в справах пасіки нехай щастить!

***

Вітаю всіх пасічників України з їхнім професійним святом! Нехай на пасіках завжди буде багато меду, нехай бджоли не жалять і не хворіють, а люди будуть вдячні за роботу!

***

З Днем пасічника вітаю! Нехай робота приносить задоволення і смачні гостинці, нехай бджілки не хворіють і розмножуються, а твоє життя буде солодким, як мед!

***

Бажаю смачного меду, некусючих бджіл, любові до життя і багато веселощів, люблячих дітей і вдячних онуків, нехай мед завжди буде цілющим - з Днем пасічника!

Картинка з Днем пасічника / фото УНІАН
День пасічника картинка / фото ua.depositphotos.com
День пасічника в Україні 2023: красиві привітання для бджолярів
День пасічника в Україні 2023: красиві привітання для бджолярів

Вас також можуть зацікавити новини: