День резервіста 2023 / фото УНІАН

Щорічно 18 травня в Україні відзначають День резервіста - свято, присвячене всім громадянам, які перебувають у військовому резерві. Це молоде свято засноване за указом Петра Порошенка у 2019 році, щоб вшанувати важливу роль у резервістів в Україні та подякувати їм за готовність захищати країну.

Військовий резерв України - хто такі резервісти

Резервісти - це люди, які є військовозобов'язаними, придатні для військової служби за станом здоров'я і перебувають на військовому обліку. Є три види резерву в Україні: оперативний, мобілізаційний і громадський.

До оперативного резерву належать колишні військовослужбовці або люди, які отримали військову спеціальність. У воєнний час ними укомплектують бойові підрозділи.

Відео дня

Мобілізаційний резерв включає військовозобов'язаних, призначених для комплектування військових частин після відповідної підготовки.

Громадський резерв - це всі інші військовозобов'язані, які не мають вікових і фізичних обмежень для комплектування Збройних сил у військовий період.

З Днем резервіста 2023 - привітання і картинки

Резервісти - це опора української армії. Ваша готовність у будь-який час захищати Україну від ворога викликає повагу. Ви гідні бути вписаними в історію боротьби за свободу нашої країни. Вітаємо зі святом! Слава Україні!

***

Вітаємо вас з Днем резервіста! Це свято стало символом поваги громадян України до своїх захисників! Ваш авторитет, мужність і відвага високо цінує кожен українець. Ви наші герої! Дякуємо вам за все!

***

Вітаю всіх резервістів! Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров'я, щастя і благополуччя. Нехай 2023 рік принесе Україні перемогу, спокій і мир!

***

З Днем резервіста! Висловлюю кожному з вас подяку за зразкову службу українському народу, вірність військовій присязі та постійну готовність до захисту Вітчизни. Віримо в перемогу і в вашу мужність!

З Днем резервіста 2023 / фото УНІАН
З Днем резервіста 2023 / фото УНІАН
З Днем резервіста 2023 / фото УНІАН
З Днем резервіста 2023 / фото УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: