Міжнародний день рятувальника / колаж УНІАН

Міжнародний день рятувальника (International Lifeguard Appreciation Day), або Міжнародний день подяки рятувальникам щорічно відзначають 31 липня. Цього дня ми говоримо "Спасибі" героям, у руках яких наша безпека на воді - чи то в басейні, чи то на річці, чи то в морі, чи то в океані.

Міжнародний День рятувальника - історія свята

Рятувальники були в усі часи, але лише в 19 столітті це стало професією - з необхідним навчанням і протоколами безпеки. На той час особливо популярним стало плавання в США, почастішали й нещасні випадки - за даними щороку тонуло близько 9 тис. осіб. Щоб знизити кількість тих, хто тоне, у басейнах розміщували спеціальні рятувальні круги, а на інших водних об'єктах до порятунку потопаючих залучали поліцейських. Але це не давало потрібного результату - за кола було складно вхопитися, а поліцейські деколи були потрібнішими в іншому місці. Тому влада вирішила найняти спеціально навчених людей - рятувальників. Незабаром з'явилася рятувальна служба Християнської асоціації молодих чоловіків (Y.M.C.A.), потім - Добровольчий рятувальний корпус Американського Червоного Хреста.

Уперше Міжнародний день подяки рятувальників відзначили 2020 року. Відтоді вирішено проводити його щорічно 31 липня для того, щоб підвищити обізнаність про невтомну роботу рятувальників, які зберігають життя. З цією метою було знято популярний американський серіал "Рятувальники Малібу" - про водний патруль в окрузі Лос-Анджелеса, що виходив в ефір із 1989 до 1999 року. 

Відео дня

Нагадаємо, що День рятівника в Україні відзначають 17 вересня, але цього дня вітають рятувальників у всіх сферах.

Кого вітають з Днем рятувальника

Рятувальники на воді - це не просто люди, які сидять на високому стільчику в басейні або на вишці пляжу. Це сертифіковані фахівці - вони постійно тренуються, щоб вчасно прийти на допомогу і вміють надавати першу медичну допомогу. На їхніх плечах лежить величезна відповідальність, і часто вони ризикують своїм життям і здоров'ям, щоб врятувати інших. За оцінками, вони рятують близько 10 тис. осіб щороку. 

У Міжнародний день рятувальника подякуйте героям пляжу, басейну, озера та аквапарку за їхню працю. Але, звісно, найкраща подяка для них - це дотримуватися правил поведінки на воді, наглядати за дітьми та виконувати інструкції рятувальника.

День рятувальника - привітання, листівки

Міжнародний день рятувальника 2023 / листівки УНІАН

Ми ніколи не знаємо, де нас підстерігають неприємності. Але ми завжди пам'ятаємо, що можемо розраховувати на вас. Часто ви ризикуєте своїм життям, щоб врятувати чиєсь інше. Ви - справжні герої. З Днем рятувальника!

***

Вітаю з Днем рятувальника - людини, яка кожним своїм вчинком і кожним новим днем доводить усім, що герої існують і вони абсолютно реальні. Нехай же вас бережуть сили добра від невдач і горя, нехай у відповідь на вашу самовіддану працю життя дарує тільки світло, мир і любов!

***

День рятувальника 2023 / листівки УНІАН

У це професійне свято хочу тобі побажати успіху, звитяги, мужності та відваги на такій небезпечній, але необхідній і корисній роботі. Рятувати людей - це колосальна відповідальність. Тож нехай кожна робоча зміна закінчується сприятливо, а вдома завжди чекають, пишаються і люблять.

***

Міжнародний день рятувальника 2023 / листівки УНІАН

Від душі вітаю з Днем рятувальника! Дякуємо за вашу неоціненну працю, відвагу, мужність і неймовірну турботу про людей. Ви - справжні герої! Нехай у житті кожного з вас буде більше спокійних годин. Бажаю міцного здоров'я, бадьорості духу, благополуччя, великого родинного щастя!

***

Сьогодні день найбільш сильних, мужніх, відважних і хоробрих чоловіків і жінок - День рятівників. Величезна і нескінченна подяка за вашу важку, небезпечну, але таку важливу і вкрай необхідну працю! Бажаємо вам здоров’я, витривалості, терпіння, удачі і тільки благополучного завершення навіть найбільш критичних ситуацій!

***

День рятувальника 2023 / листівки УНІАН

Вітаю з Днем рятувальника! Прийміть наші слова вдячності за вашу сумлінну і важку працю. Те, що ми вважаємо подвигом і дивом, для вас є звичайною щоденною роботою. Залишайтеся завжди такими ж мужніми, сильними, сміливими, самовідданими, вірними своєму професійному обов'язку! Більше вам спокійних буднів! Нехай у ваших родинах живуть щастя, добробут і затишок!

***

Міжнародний день рятувальника 2023 / листівки УНІАН

Вітаю з професійним святом людей наймужнішої і найблагороднішої професії на Землі - рятувальників! Бажаю вам здоров'я і сил, хоробрості та самовідданості, удачі у вашій непростій, але такій важливій праці! Нехай менше буде пригод, які потребують вашого втручання, нехай більше буде поруч надійних і сміливих товаришів, а вдома нехай завжди чекає любов, тепло і затишок. Зі святом вас!

***

Вітаю найвідважнішу і найбезстрашнішу людину з днем рятувальника! Нехай успіх у професії завжди буде помічений і цінний. Нехай труднощі долаються з легким розумом і серцем, нехай сила духу міцнішає з кожним днем, і нехай командна робота завжди буде чіткою і злагодженою!

Вас також можуть зацікавити новини: