День рятувальника України / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Щорічно 17 вересня відзначається День рятівника України. У цю дату привітання отримують всі співробітники Міністерства надзвичайних ситуацій: фахівці з аварійно-рятувальних і пошукових робіт, сапери, водолази, пожежники і ліквідатори аварій. 

Після початку повномасштабної війни українські рятувальники щодня рятують сотні життів. Саме вони допомагають жертвам обстрілів вибратися із завалів, ліквідовують пожежі та розшукують загублених людей. Все це рятувальники роблять з ризиком для свого життя. Рятувальниками України працюють не тільки люди, але навіть тварини, такі як пес Патрон.

День рятівника України: історія свята

День рятувальника був заснований указом президента Віктора Ющенка в 2008 році. Датою свята було обрано 17 вересня, оскільки в цей день відзначається церковне свято на честь ікони Божої Матері "Неопалима купина". Ця ікона захищає від пожеж і різних лих, що перегукується з роботою рятувальників.

Відео дня

Привітання з Днем рятівника у віршах і прозі

Україна спить спокійно

З рятувальником таким,

Служиш ти країні гідно,

Не страшні вогонь і дим.

Пожежі, повені, лавини,

Не боїшся ти нічого!

Будь завжди таким же сильним,

Хай розтануть всі тривоги!

***

З Днем рятувальника сьогодні

Вас всіх сердечно і вітаю,

Сил душевних і міцного здоров'я

Я рятувальникам бажаю.

Прийміть у свято світле

Подяку від душі,

Ви - чудові люди,

Всі в роботі хороші.

***

Від душі вітаю з Днем рятувальника! Дякуємо за вашу неоціненну працю, відвагу, мужність і неймовірну турботу про людей. Ви - справжні герої. Нехай в житті кожного з вас буде більше спокійних годин. Бажаю міцного здоров'я, бадьорості духу, благополуччя, великого сімейного щастя!

***

Вітаю з Днем рятувальника України! Бажаю не втрачати своєї хоробрості, швидкості і мудрості. Нехай робота приносить не тільки користь, а й моральне, фінансове і душевне благополуччя!

***

Вітаю з Днем рятувальника! Побажаю міцних сил і відмінного здоров'я, відваги і сміливості, уважності та обережності, добробуту, любові рідних і удачі у всьому!

***

Вітаємо вас, дорогі наші рятувальники! Бажаємо вам долати найскладніші ситуації, з якими вам доводиться стикатися щодня. Бажаємо вам і вашим родинам любові, взаєморозуміння та підтримки!

***

У день рятувальника бажаю завжди встигати ви на кожен виклик, щоб завершувався він удачею. Бажаємо, щоб удома завжди чекали і вірили в удачу, обіймали при зустрічі і дарували прекрасні слова. Ми пишаємося вами!

З Днем рятівника України: картинки і листівки

З Днем рятувальника України 2022 / фото УНІАН
З Днем рятувальника України 2022 / фото УНІАН
З Днем рятувальника України 2022 / фото УНІАН
День рятувальника України / фото facebook.com/MNS.GOV.UA
З днем рятувальника 2022 / фото bipbap.ru
З днем рятувальника 2022 / фото bipbap.ru
З днем рятувальника 2022 / фото bipbap.ru
З днем рятувальника 2022 / фото bipbap.ru

Вас також можуть зацікавити новини: