У цей день світ відзначає Всесвітній день шоколаду / УНІАН

Яке свято 11 липня 2020

У цей день світ відзначає Всесвітній день шоколаду та Всесвітній день народонаселення.

У США - День чорничного мафіна, День черешні «Rainier», День безкоштовної «слурпи», День підбадьорювання одиноких, в Латвії - Свято моря, в КНР - День моря, в Північній Ірландії - Одинадцята ніч, у Монголії - День народної революції, у Бельгії - Битва золотих шпор, або Свято фламандської громади, в ЄС - День пам'яті геноциду в Сребрениці, у Польщі - День пам'яті жертв геноциду, в Аргентині - День бандонеона.

Пам'ятні дати 11 липня, річниці та події

У 1776 році англійський військовий моряк, мандрівник-дослідник, картограф і першовідкривач, член Королівського товариства і капітан Королівських ВМС, очолював три кругосвітні експедиції, - Джеймс Кук відплив з Плімута на «Resolution» в свою останню експедицію. 14 лютого 1779 року 50-річний капітан був убитий жителями Гавайських островів. 22 лютого 1779 року останки Кука було поховано в морі.

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата свята в Україні

У 1893 році японець Кокіті Мікімото вперше отримав штучний перли.

У 1903 році за ініціативою Королівського яхт-клубу ірландського міста Корк відбулися перші перегони суден з паровим двигуном.

У 1905 році була створена Міжнародна асоціація спортивних кеглів.

У 1933 році в Женеві була прийнята міжнародна конвенція по контролю за наркотиками.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 11 липня вшановує пам'ять преподобних Сергія Германа і - праведників і чудотворців. Інші назви свята: «Напередодні Петрового дня», «Кінець Петрова поста», «Кропив'яні заговины». Вважалося, що після цієї дати кропива втрачає свої цілющі властивості. Тому потрібно було встигнути зварити щі з листя цього пекучого рослини - останні в цьому році.

Що сьогодні не можна робити

В цей день не можна одружуватися, тому що під вінцем будете і другий раз стояти / ua.depositphotos.com

В цей день не можна одружуватися, тому що під вінцем будете і другий раз стояти. Якщо вашим дітям менше року, то їх сьогодні не можна стригти, інакше вони погано будуть говорити. Мед краще не купуйте, він може заграти. Якщо ви заснете днем, то голова буде до вечора хворіти. Постарайтеся не свариться, інакше суперечка затягнеться надовго.

Прикмети на 11 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- зозуля перестала кувати - зима буде рання;

- погода безвітряна, а ліс шумить – до дощу;

- вода в річках і криницях прибуває - до негоди.

11 липня іменини

Іменини Германа, Івана, Сергія, Павла та Василя.