Яке сьогодні свято 18 липня / фото pixabay.com

Православна церква 18 липня вшановує пам'ять візантійського ченця Афанасія Афонського. Наші предки в цей день шанували місяць (на відміну від свята Івана Купала, коли шанували Сонце).

Цю дату в давні часи називали Місячне свято. Наші предки в ніч з 18 на 19 липня виходили на вулицю вночі і дивилися на місяць, а також просили у світила додати сил, енергії і здоров'я.

Народне свято 18 липня вважалося чоловічим днем. У давні часи вірили, що місячне світло приносить чоловікам в цей день силу, мужність і рішучість. Тому юнаки в цю дату намагалися вийти на вулицю і постояти під місячним світлом, або спати з відкритим вікном, щоб світло місяця проникало в кімнату.

Відео дня

У це народне свято також проводили ритуали, пов'язані з фазою місяця. На повний місяць ворожили про виконання найзаповітнішого бажання, а на зростаючий - про фінансове благополуччя і про любов. 

У свято 18 липня 2023 року наш супутник буде у фазі росту. У такий день можна гадати на кохання і щасливе заміжжя, а також на фінансове благополуччя і прибуток від бізнесу.

Для привернення грошей в цей день потрібно покласти 7 монет однакового номіналу в прозору ємність, наповнену водою. Посудину потрібно поставити на ніч на підвіконня, куди падає місячне світло. Вранці монети ховають в гаманець і носять з собою.

Сьогоднішній день вважається дуже вдалим для стрижки та фарбування волосся. Нова зачіска точно буде вдалою. Також день вважається вдалим для боротьби з шкідниками капусти - для цього листи посипають содою.

Народжені 18 липня люди морально сильні і мають тверду життєву позицію. У них є жорсткі моральні принципи, які вони ніколи не порушать. Велике значення для них мають рідні та друзі, а ось з грошима вони розлучаються легко. Такі люди воліють менше заробляти, але більше часу проводити з сім'єю.

Що не можна робити 18 липня

У це народне свято не варто сумувати, згадувати старі образи і невдачі, зневірятися. Також не можна пліткувати, обговорювати і засуджувати інших людей і заздрити їм, інакше їхні проблеми переберуться на вас.

У цей день вважається доброю прикметою лягти спати після того, як вийшов місяць. Але спати вдень в цей день не рекомендується.

Також не можна в цю дату лінуватися і байдикувати. Зробіть справу, яку довго відкладали, і тоді вам буде супроводжувати удача.

Не діліться своїми планами навіть з близькими людьми, інакше задумане не збудеться.

Після заходу сонця краще не робити ніяких справ, а просто відпочити.

Прикмети погоди 18 липня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Жовті хмари в цей день віщують дощі.
  • Веселка з'явилася - до сонячної та спекотної погоди.
  • Вночі хмарно і зірок не видно - до погіршення погоди.
  • Якщо день прохолодний, то і на сінокіс в серпні буде прохолодно.
  • Павук сидить посеред павутини - до сонячної погоди, ховається - до дощу.
  • Якщо вночі місяць постійно то показується на небі, то ховається за хмарами, то урожай в цьому році буде хорошим.
  • У лісі сильно пахне грибами - до нежаркої погоди і високої вологості повітря.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: