Коли Міжнародний День молоді / ua.depositphotos.com

В Україні День молоді раніше відзначали в останню неділю червня. Нещодавно ми розповідали про те, що чинний президент Володимир Зеленський переніс дату свята. Починаючи з 2022 року День молоді відзначатиметься одночасно з усім світом - 12 серпня. Документ набирає чинності 1 січня 2022 року.

Як довго існує Міжнародний день молоді

Свято було засноване Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року. Вперше після цієї угоди свято відзначили 12 серпня 2000 року. Ініціативу проявили Молодіжні організації в усьому світі. Більш того, в 1998 році пройшла Конференція міністрів у справах молоді.

Присутні запропонували заснувати свято, щоб підвищувати інформативність серед молодого населення планети. У цей день прийнято проводити різні заходи, спрямовані на підтримку ініціатив молодіжних організацій, конкурси, свята та фестивалі. Таким чином вийде звернути увагу на інтереси і прагнення молодого покоління.

Відео дня

День молоді - в чому суть свята

Як відзначають День молоді / фото ua.depositphotos.com

Молоддю в Європі вважаються люди віком від 10 до 24 років. У країнах СНД цифра інша - 15-30 років. Молодь становить 1\4 від робочої сили в усьому світі, при цьому половина з цих людей - безробітні.

Читайте такожДень Незалежності України та День прапора: які свята в серпні2021 відзначатимемоРинок праці не може запропонувати молодим людям повну зайнятість, перспективну роботу і хороший дохід, тільки якщо це не висококваліфіковані фахівці.

Генеральний секретар ООН в рамках святкування Дня молоді запропонував враховувати взаємозв'язок поколінь і вирішувати проблеми спільно. До того ж, Міжнародний день молоді створений і для того, щоб люди знали про існуючі проблеми в політичній та економічній ситуації і в світі.

День молоді в Україні 2021 - як відзначають

У нашій країні на День молоді прийнято влаштовувати концерти, фестивалі та різні розважальні заходи. Багато молодіжних організацій проводять ярмарки та конференції, мета яких - знаходити таланти або розвивати існуючі у молодих людей. Всі дії в цей день спрямовані на те, щоб підтримати перспективу розвитку молодих фахівців і творчих представників нового покоління.

Ви можете відсвяткувати цю дату самостійно або відправити своїм знайомим привітання з Днем молоді.

Вас також може зацікавити: