Молитви на Трійцю / фото ua.depositphotos.com

Трійця – одне з найважливіших церковних свят у році, коли віруючі звертаються до триєдиного Бога з проханнями та молитвами. Молитися можна як у церкві, так і вдома на самоті. Головне, щоб у того, хто молиться, були чисті помисли, без зловтіхи чи жадібності в душі.

Молитва-прошення на Трійцю

Пресвята Трійця, помилуй нас; Сину, очисти наші гріхи; Батьку, пробач беззаконня наше; Святий Дух, відвідай і зціли немочі наші, заради Імені Твого.

Господи помилуй. Господи помилуй. Господи помилуй. Слава Отцю і Сину і Святому духу і нині і повсякчас і на віки віків.

Молитва на Трійцю про покійних

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі та надії упокоєного раба Твого, брата нашого (ім'я), і пробач усі його гріхи навмисні і мимовільні, визволи його вічних муки та вогню геєнського, даруй йому причастя та насолоду вічними благами, уготованими тим, хто славить Тебе. Благослови покійного Раба Божого за те, що не відступав від своєї віри, славив тебе в Триєдності Батька, Сина і Святого Духа, і завжди слідував за Тобою.

Будь милостивий до покійного, подаруй йому спокій поруч із усіма святими, бо правда Твоя і милість Твоя, і людинолюбство Твоє добре відомі. Возносимо славу Батькові і Сину і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Сильна молитва на Трійцю "Царю Небесний"

Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарбе добра і життя Подателю, Прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші. Амінь.

Молитва на Трійцю про заміжжя

О, Всеблагий Господи, я знаю, що велике щастя моє залежить від того, щоб я тебе любила всією душею і всім серцем Моїм, і щоб виконувала у всьому святу волю Твою.

Керуй же Сам, О Боже мій, душею Моєю і наповнюй серце моє: я хочу догоджати Тобі Одному, бо Ти творець і Бог мій.

Збережи мене від гордості і самолюбства: розум, скромність і цнотливість нехай прикрашають мене. Дай мені сили до праці над собою і благослови труди мої. Бо ж Закон Твій наказує жити людям в чесному шлюбі, то приведи Мене, Отче Святий, до цього, освяченого Тобою, звання, не для догоди жаданню моєму, але для виконання призначення Твого, бо Ти Сам сказав: недобре людині бути одній і, створивши йому дружину в помічницю, благословив їх рости, множитися і населяти землю.

Почуй смиренну молитву мою, з глибини дівочого серця тобі возсилаєму; дай мені чоловіка чесного і благочестивого, щоб ми в коханні з ним і в злагоді прославляли тебе, милосердного Бога: Отця і Сина і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь

Молитва на Трійцю про благословення і прощення гріхів

В ім'я Отця-Бога, Сина і Духа Святого молимо про всепрощення і помилування в день світлий і святковий. Тричі єдиний Отець наш Небесний, підносимо слова радості в цей святковий день і вклоняємося образам в надії на повчання і позбавлення від хвороб і гріхів, для наших душ обтяжливих.

Проголошуємо віру істинну та передаємо з вуст в уста слова подяки за життя наші в добро і милості Твоєї. Молимося за кожного на землі живого. Благослови, Господи, на життя праведне в милості і благості. Дай нам, Боже, сил прожити його в шануванні Тебе та у вихованні дітей за заповітами твоїм незаперечним і єдино праведним. Амінь.

Вас також можуть зацікавити новини: