Кращі молитви на Собор Іоанна Предтечі / фото ua.depositphotos.com

Щорічно 20 січня на наступний день після Водохрещі церква відзначає свято Собор Іоанна Предтечі. Це свято присвячене одному з найбільших християнських пророків Іоанну Предтечі, якого також називають Іоанном Хрестителем. Саме він був тим, хто провів обряд хрещення Ісуса, а до цього заздалегідь передбачив народження Сина Божого.

Іоанну Хрестителю моляться про здоров'я для себе і для близьких, зцілення від душевних тривог і мук, заспокоєння душі загиблих, допомогу в прийнятті правильного рішення. Молитися варто наодинці з собою і бажано перед іконою Іоанна Предтечі. Не має значення, чи вимовлена молитва в церкві або вдома - головне, щоб помисли були чистими.

Молитва Іоанну Предтечі про благополуччя дітей

Святий Іоанн Хреститель, відверни біду і гірку безнадійну нужду. Дітей своїх я не картаю, виправитися я їм велю. Хочу, щоб жили дружно, в світі, створивши затишок у своїй квартирі. Знайшли роботу, щастя, радість, і зустріли гідно старість. Коли хворіють, поправлялися, святою водицею втамовувалися. Не зраджували, не блудили, в родині весь час проводили. О, Іоанне, нехай не здаються, коли проблеми залишаються. Дозволь їм злидні відкинути і зі світу негайно не згинути. Нехай покаються перед Богом і не ридають над порогом. В ім'я Отця, і Сина, і святого духа. Амінь.

Відео дня

Молитва Іоанну Хрестителю про здоров'я

Святий Предтече і Хрестителю Христовий Іоанне! Проповідник покаяння, погорди нас, але молися до Владиці Христу за нас, негідних рабів, сумовитих, немічних, що у гріхи впали. Тебе молимо: твоїм клопотанням перед Господом випроси нам очищення гріхів і зцілення всіх хвороб душевних і тілесних. Амінь.

Молитва на Собор Іоанна Предтечі про благополуччя і прощення гріхів

Хрестителю Христовий, чесний Предтече, крайній пророче, перший мученику, постників і пустельників наставнику, чистоти вчителе і ближній друже Христовий! Тебе молю, не відкинь мене від твого заступництва, не покинь мене, занепалого багатьма гріхами; обнови душу мою покаянням, як другим хрещенням; очисти мене, гріхами оскверненого, і допоможи мені після смерті потрапити в Царство Небесне. Амінь.

Вас також можуть зацікавити новини: