Свято архистратига Михаїла 21 листопада перенесли на 8 число / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

8 листопада православні віруючі відзначають Собор архистратига Михаїла, а чоловіки з цим ім'ям приймають привітання з Днем ангела. Раніше ми вітали з Днем Михайла 21 листопада, але з переходом ПЦУ на новий церковний календар дата свята змістилася на 13 днів. У Михайлів день можна помолитися главі Божого війська в церкві або вдома.

Кого привітати зі святом архангела Михаїла

Архангел Михаїл - це глава священного Небесного війська, який вважається найсильнішим і найбільш грізним воїном Господнім. Він прославився своєю відвагою, справедливістю і боротьбою зі злом. Ці якості також притаманні військовим ЗСУ, тому в День архангела Михаїла можна привітати українських захисників.

Є ще одна причина, яка пов'язує День Михайла 2023 з Україною. Архангел Михаїл зображений на прапорі і гербі Києва, а також у формі статуї встановлений на монументі Майдану Незалежності. Архістратиг вважається небесним покровителем української столиці.

Відео дня

Молитва архангела Михаїлу за воїна

У День святого Михайла можна прочитати молитву архангелу з проханням захистити воїна від небезпеки на полі бою. Молитися можна як за конкретного військового, так і за всіх українських захисників.

Господи Боже Великий! Пошли, Господи, Архангела твого Михайла на допомогу рабу Твоєму (ім'я) для захисту від ворогів видимих і невидимих. О, Господній Михайхле Архангел, демонів нищитель: заборони всім ворогам боротися з (ім'я), подолай їх своєю силою і суди за законами Божого війська.

О, Господній Великий Архангеле Михайле, воєначальнику сил небесних! Будь помічником рабу Божому (ім'я) у всіх образах, скорботах і печалях, поділися з ним своєю відвагою і військовою мудрістю. Прости йому всі гріхи і почуй його молитви. Визволи його від усякого страху і допоможи виконати свій священний обов'язок перед українською Батьківщиною. В ім'я Михайла архистратига, Пресвятої Богородиці, всіх святих Апостолів і мучеників, святителів і всіх святих Небесних сил. Амінь.

З Днем архангела Михаїла 2023 - привітання і картинки

Нехай Архангел Михаїл завжди береже тебе і посилає тобі промені добра і любові! Нехай цей день буде неймовірно вдалим для тебе! Бажаю, щоб в твоїй душі панували гармонія, спокій і щастя!

***

З Небесним покровителем Архангелом Михайлом дай вам Бог многоліття, праведної праці, завжди бути чесними в словах, вчинках і помислах! Нехай біда вас не знає, горе від вас біжить. І нехай милість архангела Михайла завжди висвітлює дорогу вашого життя!

***

Вітаю з одним з найчистіших і найсвітліших свят - Михайловим днем. Нехай цей день принесе радість, смиренність, спокій і добро, і огорне ними весь світ. Нехай помисли і вчинки будуть чисті, як джерельна вода, а любов і прийняття запанує в серці кожного.

***

Бажаємо в світле свято, Михайлів день, щоб Михайло зміцнив і оберігав наші сім'ї, щоб чудес на білому світі здійснювалося значно більше, а негаразди і проблеми полетіли геть.

***

Вітаємо всіх зі святом! Бажаємо в Михайлів день ясного неба і сонечка в душі. Теплих, довірливих відносин в сім'ї. Даруйте радість один одному і святковий настрій. Багато вам щасливих і мирних днів!

Собор Архістратига Михаїла 2023: красиві привітання і потужна молитва
Собор Архістратига Михаїла 2023: красиві привітання і потужна молитва
Собор Архістратига Михаїла 2023: красиві привітання і потужна молитва
Собор Архістратига Михаїла 2023: красиві привітання і потужна молитва
Собор Архістратига Михаїла 2023: красиві привітання і потужна молитва
Собор Архістратига Михаїла 2023: красиві привітання і потужна молитва

Вас також можуть зацікавити новини: