Церковне свято 1 липня / depositphotos.com

Леонтій був воєначальником і сповідував християнську віру, чим розгнівав свого правителя. Імператор вважав його злочинцем і послав за ним Іпатія і Феодула. В дорозі одного з переслідувачів зразила страшна хвороба. Будучи в маренні, хворий побачив ангела, який молився про його зцілення. На ранок чоловік був абсолютно здоровий. Віруючи в диво, Іпатій і Феодул звернулися в християнство. Незабаром всіх трьох стратили, як зрадників.

Наші пращури у цей день відзначали народне свято 1 липня - Ярилін день.

Відео дня

Прикмети 1 липня

Народні прикмети сьогодні / Фото ua.depositphotos.com
  • ранковий туман - буде спекотний день;
  • нНезаміжня дівчина вмиється ранковою росою - зустріне благочестивого нареченого;
  • ворони літають високо - до ненастної погоди;
  • народитися в Ярилин день - бути товариським і творчим.

Що сьогодні не можна робити

Енергетика дня Бога Ярили не приймає алкоголю, тож відмовтеся від його вживання сьогодні. Також уникайте конфліктів та сварок, намагайтеся спілкуватися з людьми позитивно. Якщо вам наснився добрий сон, то нікому про нього не розповідайте, тоді він обов'язково здійсниться.

Що можна робити 1 липня

Для того, щоб задобрити Ярило, пращури здійснювали різні обряди та ритуали, дотримуючись язичницьких традицій. Цей день у народі ще називають "Макушка літа". За своєю суттю він схожий на свято літнього сонцестояння та Івана Купала, яке відзначається 7 липня. Згідно з повір'ями, цього дня святі змагалися з божествами, вирішуючи, хто ж сильніший. І Бог Сонця був настільки сильний, що кожного разу відроджувався, наповнюючи все живе світлом та благодаттю.

У цю дату можна збирати трави та готувати з них лікувальні настої. Також не зайвим буде зібрати родичів та друзів за великим столом. Віруючі можуть помолитися святим про допомогу у справах та міцне здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: