Церковне свято 11 липня 2022 / depositphotos.com

Мученик Кир був лікарем і лікував людей безкоштовно, тому і прозвали його безсрібником. Багатьох людей навернув у християнство. За часів гонінь він перебрався в Аравійську пустелю і продовжував молитвою зцілювати хвороби. Слава лікаря поширилася на багато міст і привернула до нього воїна Іоанна. Солдат оселився біля святого і став його учнем. Почувши про те, що в місті Каноні язичники схопили християнку і трьох її дочок, Кир і Іоанн прийшли в місто.

Вони боялися, що жінка зречеться від віри, бачачи страждання дітей. Тоді Іновірці взяли під варту лікаря і його учня, довго мучили їх, а потім обезголовили. Але це не зламало віру християнок, вони залишалися віддані Богу, а потім загинули від меча.

Відео дня

Також сьогодні відзначається народне свято 11 липня - Кропивне заговення.

Православне свято 11 липня - день пам'яті преподобного Петра

Павло зцілював людей і був названий лікарем, але в молоді роки пішов у монастир, де вів суворе життя ченця. За переказами, диявол одного разу підготував жінку принести в монастир немовля і сказати, що це - син Павла. Старець прийняв дитину і виховував її. Парафіяни почали засуджувати святого за порушення правил, тоді він зібрав весь народ і запитав у хлопчика, хто його батько. Дитина вказала на справжнього батька, а люди потім довго просили вибачення у Павла.

Прикмети 11 липня

Прикмети 11 липня / фото ua.depositphotos.com
  • стара кішка починає грати - бути дощу;
  • худоба збивається в купу - до негод;
  • голки будяків розм'якли і не колються - до дощу;
  • дозріває чорниця - починай косити жито;
  • мокре літо - осінь буде ясна;
  • на сосні багато шишок - добре вродить ячмінь.

Що можна робити 11 липня

У цей день наші предки збирали кропиву. Вважалося, що 11 липня - останній день, коли рослина має цілющу силу. Плели з кропиви полотна і ткали хрести, віруючи, що вони лікують від хвороб. Існує повір'я, що якщо в ніч на 12 липня знайти квітучий Петрів хрест і вирвати його з коренем, то вийде позбутися від будь-якої напасті.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними повір'ями, цієї дати заборонено стригти маленьких дітей - може постраждати їхнє здоров'я. Грати весілля теж не радять, інакше є ризик розлучитися з людиною. Віддавати борг або брати гроші в борг не потрібно - потребуватимете фінансів.

Вас також можуть зацікавити новини: