Сьогодні відзначається День Європи / фото REUTERS

Культура і цінності України пов'язані з Європою. З Європою нас об'єднує не тільки місце розташування, а й спільний шлях. Саме тому було встановлено український День Європи. Свято засноване указом президента Леоніда Кучми у 2003 році. День Європи щорічно відзначається в Україні в третю суботу травня.

Історія свята

Читайте такожДень сім'ї 2021: найтепліші привітання для рідних людейВперше свято почали відзначати в Євросоюзі. Там датою свята обрано 9 травня на честь дати прийняття Декларації Шумана 9 травня 1950 року. Після Другої світової війни в Європі почалася гонка озброєнь. Французький міністр закордонних справ Шуман запропонував країнам об'єднатися і почати євроінтеграцію. В Україні свято було встановлено з урахуванням курсу на зближення з Європою.

Заходи до свята в Україні

День Європи в Києві відзначать 15 травня. У свято будуть проведені гонки на електроскутерах, симфонічний концерт і виставки. Цього року свято присвячене Дунаю і розвитку вільного судноплавства на річці. Також до свята будуть проведені онлайн-заходи: конкурси, фотовиставки, культурні проекти, флешмоби. Заходи також проводитимуться в інших українських містах.

Відео дня

Вам також може бути цікаво: