Як загадати бажання на Новий рік / ua.depositphotos.com

Новий рік - улюблене не церковне свято українців, на яке більшість людей чекають з нетерпінням. Навіть найзатятіші скептики загадують бажання в новорічну ніч і вірять, що задумане здійсниться. Усі українці зараз хочуть одного й того самого - перемоги та настання миру - і ми назвемо 12 способів, як загадати бажання на Новий рік.

Як загадати бажання на Новий рік із шампанським - знає чи не кожен. Цей ритуал існує багато років: під бій курантів потрібно записати бажання на записці, спалити її і висипати попіл у келих, а потім встигнути випити напій.

В інших країнах є свої традиції загадування новорічних бажань. Наприклад, в Іспанії під бій годинника з'їдають 12 виноградин і загадують бажання на кожну. Ми знаємо ще кілька способів, як загадати бажання на Новий рік, щоб воно здійснилося. Головне - добре обдумати, чого ви хочете, адже шанс буде лише один.

Відео дня

Як загадати бажання на Новий рік 2024 - 12 способів 

Є кілька чудових варіантів:

  • Бажання в кулі

У грудні напишіть своє бажання на папері, поверніть у трубочку і засуньте в ялинкову іграшку. Потім знайдіть будь-яку ялинку на вулиці і обійдіть навколо неї дев'ять разів, а потім повісьте ялинковий шар з бажанням якомога вище на дерево.

  • Записка в пляшці 

Візьміть порожню пляшку від шампанського чи іншого алкоголю. Запишіть ваше бажання на папері, скрутіть у трубочку та сховайте у пляшці. Закупорьте кришкою і сховайте ємність подалі, поки не збудеться бажане.

  • Бажання під подушкою

Якщо у вас багато бажань - запишіть кожне з них на окремих записках, загорніть у трубочку та покладіть під подушку у новорічну ніч. Лягайте спати, а вранці 1 січня дістаньте одну записку. Те, що там написано, і здійсниться у новому році.

  • Банка бажань

Якщо не вдається визначитися з бажанням - дозвольте Всесвіту зробити вибір за вас. Напишіть все, чого б вам хотілося, на окремих записках, і 31 грудня складіть у будь-яку прозору банку. Місткість можна наповнити цукерками, дрібними іграшками, монетами. Міцно закупоріть банку та поставте в непомітному місці. Протягом 2024 року деякі згадані у записках бажання почнуть збуватись.

  • Бажання на апельсинах

Цей китайський ритуал на бажання на Новий рік потребує 8 апельсинів. Візьміть до рук апельсини та загадайте бажання, а потім у новорічну ніч перекотіть кожен апельсин через поріг будинку. Ретельно помийте фрукти і в перші сім святкових днів даруйте по апельсину близьким. Останній, восьмий апельсин, треба з'їсти самому.

  • Чарівні мандарини

Візьміть кілька мандарин, напишіть маркером на них бажання або наклейте записки з речами, які хочете взяти з собою в Новий рік - наприклад, "Здоров'я", "Світ", "Кохання", "Щастя" і т. д. Одна мандаринка - одне бажання. Тепер усі мандарини треба з'їсти, а краще - поділитися з близькими.

Є ще прикмета: за хвилину перед боєм курантів треба встигнути почистити мандарин від шкірки і покласти під ялинку. Встигнете - рік буде щасливим.

  • Знову мандарини, але вже з кісточкою

Це надійний спосіб, як загадати бажання на Новий рік, щоб завагітніти. Дівчатам у новорічну ніч під бій курантів потрібно встигнути почистити та з'їсти апельсин. Якщо трапиться хоча б одна кісточка, то варто чекати поповнення в родині наступного року.

  • Монетка бажання

Якщо не знаєте, як загадати бажання на Новий рік на гроші, то є ще один спосіб із шампанським. Під час бою годинника тримайте в затиснутому кулаку монетку, потім у перші секунди нового року опустіть у келих з шампанським і випийте напій. Монетку дістаньте, покладіть у гаманець і носіть із собою весь рік. За прикметою, що більшим буде номінал, то вищий шанс на виконання бажання.

  • Бажання на соді

Ритуал із содою проводять для покращення фінансового стану та позбавлення боргів у новому році. Напередодні свята напишіть на папері всі свої борги, кредити та іпотеки. Потім насипте соду на лист і погасіть оцтом. Такий обряд допоможе "погасити" ваші борги наступного року.

  • На ялиновій гілці

У новорічну ніч відламайте ялинку, прошепчіть їй бажання і поставте у вазу з водою на столі або тумбі. Через три дні перевірте, скільки голок обсипалося з гілки: якщо парне число, то бажання наступного року здійсниться, а якщо непарне, то збудеться через кілька років або взагалі не збудеться.

  • На бенгальському вогні

А ось як загадати бажання на Новий рік під бій курантів, якщо ви раптом зовсім не підготувалися? Беріть бенгальський вогонь, запалюйте його з першим ударом годинника і загадуйте бажання. Згорілий вогонь потрібно зберігати, поки бажання не здійсниться. 

Можна, до речі, загадати бажання й переконатися в його виконанні практично відразу. Якщо після 12-го удару годинника вам подзвонить чоловік - значить, бажання збудеться, а якщо жінка - то не збудеться. 

  • Бажання на ялинковій іграшці №2

Якщо в новорічну ніч не вдалося загадати бажання, то можна зробити це пізніше, коли розбиратимете ялинку. Знімаючи з дерева останню іграшку, потримайте її в руках і подумайте про найзаповітніше бажання. Говорять, що воно швидко збувається.

Раніше ми розповідали, що не можна робити на Новий рік 2024.

Вас також можуть зацікавити новини: