Яке церковне свято 12 грудня / pixabay.com

Святий Парамон і ще 370 християн жили за часів правління Декія. У III столітті правитель Анілін спорудив гоніння на православних. За ним вели 370 чоловік, під час проходження біля язичницького капища він хотів змусити християн поклонитися ідолам, але не зміг. Анілін засудив їх на страту, так само, як і святого Парамона, який йшов повз і теж не підтримав таке діяння. За це Парамона вбили, а після умертвили всіх інших.

Православне свято 12 грудня - день пам'яті Акакія Синайського

Акакій жив у VI столітті і 9 років служив злонравному старцю. Вів благочестиве життя, багато молився і вірив у Господа. Стійко переносив всі накази і виконував вказівки, проте щастя від цього не мав. Коли Акакій помер, люди запитували, чи правда він помер. Святий з гробу сам відповідав, що не помер, так як тому, хто слухняний, померти неможливо. Після смерті Акакія той старець сповідався у всіх гріхах і став вести благе життя.

Прикмети 12 грудня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН, Денис Прядко
  • сніг ще не випав - взимку його не буде;
  • на Парамонов день ранок ясний - похмурих днів у грудні не передбачається;
  • сніг йде великими пластівцями - зима буде теплою;
  • замети лежать на вулицях - рік обіцяє бути вдалим.

Що сьогодні не можна робити

Незважаючи на те, що в цей день прийнято чистити дахи від снігу, лопати використовувати не можна. Також заборонено шити, в'язати і займатися будь-якою фізично важкою працею. Підмітати підлоги теж не варто - можете вимести удачу. Намагайтеся не позичати гроші - разом з ними ви заберете негативну енергетику власника.

Відео дня

Що можна робити 12 грудня

Всупереч іншим дням, сьогодні рекомендується попросити у сусідів сіль, цукор, молоко або яйця - так ви привернете до себе удачу. Також, згідно з народними повір'ями, 12 грудня дівчата можуть поворожити на нареченого, щоб дізнатися, як скоро і за кого вони вийдуть заміж.

Вас также могут заинтересовать новости: