Церковне свято 12 листопада / depositphotos.com

Зіновій і Зиновія жили в III столітті, були братом і сестрою. Батьки виховали їх у благочесті, а після смерті залишили все своє майно дітям. Зіновій і Зіновія пожертвували його на благодійність. Господь ще за життя наділив їх чудовим даром - Зіновій міг зцілювати людей, а Зіновія зберегла обітницю дівоцтва.

Зіновій став єпископом, а коли Діоклетіан влаштував гоніння на християн, святий відмовився зраджувати Господа. Його довго мучили разом з сестрою, а потім стратили мечем.

Православне свято 12 листопада - день пам'яті апостолів від сімдесяти

Тертій, Марк, Іуст і Артема були святими апостолами. Тертій був єпископом в місті Іконії, проповідував християнство і хрестив усіх, хто хотів стати ближче до Бога. Святий Марк був єпископом в Аполлоніаді, знищував язичницьких ідолів.

Відео дня

Святий Іуст (Йосип) разом з Матвієм витягував жереб на місце Іуди, був проповідником і єпископом в Єлевферополі. Артема був єпископом в Лістрах, викорінював язичництво і поширював християнство. Всі святі апостоли померли в мирі.

Прикмети 12 листопада

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН
  • птахи співають сьогодні - зима буде недовгою, а весна - ранньою;
  • синиці клюють кору дерев - весна буде дощовою і сирою;
  • з ранку було холодно - чекайте теплої зими;
  • зустріти в лісі вовка - до біди.

Що сьогодні не можна робити

У цей день православна церква категорично забороняє ображатися, конфліктувати і сумувати. Байдикувати також не рекомендується - наші предки в цей день займалися безліччю домашніх справ.

Що можна робити 12 листопада

Згідно з повір'ям, чоловіки повинні були в цей день сходити на полювання і принести додому зайця. М'ясо готували, а потім всі молоді дівчата його пробували - вважалося, що такий ритуал допоможе дівчині швидше знайти собі гідного чоловіка. Також в цей день люди звертали увагу на поведінку синичок - якщо птах постукає у вікно або залетить в будинок, значить, майбутній рік принесе щастя.

Вас также могут заинтересовать новости: