Церковне свято 17 січня / depositphotos.com

На честь пам'яті двох святих сьогодні відзначається народне свято 17 січня - Зосима і Феокост.

Православне свято 17 січня - Собор 70 апостолів

Після того, як Господь наш Ісус Христос перетворився, він вибрав собі послідовників з числа учнів. Спочатку 12, а потім - 70, наділив їх даром зцілення і благословив на проповідування християнства і вигнання бісів з людей. Святі апостоли продовжували справу Христа, тому церква святкує пам'ять кожного з них в окремі дні в році. Але пам'ять всіх одночасно вшановується 17 січня.

Відео дня

Прикмети 17 січня

Народні прикмети сьогодні / REUTERS
  • зоряне небо без хмар - дні будуть ясними і морозними;
  • на деревах лежить багато снігу - у бджолярів буде вдалий рік з хорошим урожаєм;
  • чути крик лисиці в лісі - чекати негоди;
  • якщо в цей день обійти навколо будинку кілька разів, тримаючи в руках ікону і вимовляючи молитву, нечиста сила покине житло.

Що сьогодні не можна робити

За народними повір'ями, тим, хто збирається в подорож, слід бути обережними в дорозі і ні в якому разі не брати з собою маленьких дітей. Небажано займатися фінансовими справами або нерухомістю. Церква забороняє грати весілля.

Що можна робити 17 січня

Наші предки в цей день розводили багаття і стрибали через вогонь, щоб відлякати нечисту силу, а також очиститися. 17 січня недарма називається "Зосима-пчельник" - день вдалий для бджолярів, тому вони повинні молитися святому, щоб в наступному році зібрати хороший урожай меду.

Вас також можуть зацікавити новини: