Церковне свято 19 травня / depositphotos.com

Іов Багатостраждальний був відомою благочестивою людиною старозавітного часу. Жив за часів Мойсея і було у нього велике сімейство. Одного разу в життя його втрутився Диявол і позбавив усього, що було у Іова, а пізніше вразив його страшною хворобою.

Дружина його в цей час багато працювала і скаржилася на випробування, але Іов говорив їй, що Бог не дає того, що люди не можуть винести і слід бути вдячними. Господь нагородив Іова за віру і повернув йому все втрачене з лишком. З того часу Іов прожив ще 140 років і став прообразом Христа.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 19 травня - Іов-горошник.

Відео дня

Православне свято 19 травня - день пам'яті Міхея Радонезького

Міхей був найближчим учнем Сергія Радонезького. Він настільки сповнився у своєму духовному шляху, що удостоївся честі разом з учителем бачити Пресвяту Богородицю з апостолами Петром і Іоанном. З того часу Міхей утвердився у своїй вірі, прожив довге благочестиве життя, помер в 1385 році.

Прикмети 19 травня

Народні прикмети сьогодні / фото Марина Григоренко
  • рясна роса - буде хороший урожай огірків;
  • яскравий і сонячний день - літо виявиться спекотним;
  • ворони сідають на ганок будинку - до поганих новин;
  • туман вранці - дощів довго не буде.

Сон в ніч з 18 на 19 травня розповість про те, що трапиться з вами через 8 днів.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними прикметами, не можна сваритися з родичами - в сім'ї почнуться проблеми і затягнуться надовго. Байдикувати заборонено - до хвороби. Якщо ви на сьогодні не планували ніяких важливих справ, то хоча б приберіть вдома. Горох не можна висаджувати рано вранці, інакше його склюють птиці.

Що можна робити 19 травня

У цю дату наші предки вмивалися ранковою росою - вважалося, що так можна продовжити свою молодість. Хворі ходили по росі босоніж, зміцнюючи здоров'я. Слов'яни в цей день висаджували горох, боби і квасолю, також можна було посадити баштанні культури.

Вас також можуть зацікавити новини: