Церковне свято 22 травня / pixabay.com

Сьогодні православні віруючі шанують пам'ять Миколи Чудотворця - одного з найвпливовіших святих. Дата обрана невипадково - 22 травня його мощі були перенесені з Мир Лікійських в Бар. Микола Угодник прославився, як справжній благодійник, покровитель і захисник нужденних.

Раніше ми розповідали, як зазначається Весняний день Святого Миколая 2022 і повідомляли, що на честь пам'яті святого слов'яни зустрічають народне свято 22 травня - Нікола Весняний.

Православне свято 22 травня - день пам'яті пророка Ісаї

Святий Ісайя походив зі знатного царського роду, але був покликаний до служіння Господа незвичайним баченням. Йому привиділися шестикрилі серафими І Господь, який не знав, кого послати на Землю, щоб напоумити людей. Ісайя запропонував послати його самого, але Бог попередив святого, що люди будуть жорстокі, сліпі і глухі, а зміниться все тільки тоді, коли Земля перетвориться на пустелю. З того моменту Ісайя став пророком і був їм близько 60 років.

Відео дня

За своє життя святий зробив безліч правдивих пророкувань - полон іудеїв, викриття їх за невірність Богу, прихід Месії, поширення християнської віри по Всесвіту. Жив він за 700 років до Різдва Христового і помер мученицькою смертю - був розпиляний дерев'яною пилкою.

Прикмети 22 травня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН
  • дощ 22 травня - буде хороший урожай хліба;
  • горобина цвіте - до короткої осені;
  • жаби квакають - до багатого врожаю вівса;
  • вночі чути грім - погода буде хорошою і теплою.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними повір'ями, в цей день краще не торкатися до гострих предметів і не займатися рукоділлям. Купатися у відкритих водоймах не рекомендується, інакше русалки потягнуть на дно. Церква забороняє лихословити, ображатися, пліткувати і згадувати нечисту силу.

Що можна робити 22 травня

У народі вранці 22 травня прийнято вмиватися росою і ходити по ній босоніж - такий ритуал продовжить молодість і здоров'я. Віруючі можуть прочитати молитву Миколі Угоднику про захист від бід, про зцілення хвороб або про благополуччя в родині. Допустимо в цю дату працювати по дому, робити прибирання і прати одяг.

Вас також можуть зацікавити новини: