Церковне свято 23 квітня / depositphotos.com

Мученики Терентій, Африкан, Максим, Помпій, Зінон, Олександр, Феодор та інші 33 жили в III столітті в Африці і постраждали від рук правителя Фортуната. Він влаштовував гоніння на християн і велів приводити до нього всіх православних. Багато хто зі схоплених в'язнів, побачивши знаряддя тортур, зрікалися від Господа, але 40 мучеників були вірні. Їх довго катували, а в кінці вбили. За їх молитві недалеко від місця страти зруйнувався язичницький храм.

На честь пам'яті святих сьогодні відзначається народне свято 23 квітня - Терентьєв день.

Відео дня

Прикмети 23 квітня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН
  • приснився померлий родич - до удачі в справах або зцілення від хвороб;
  • теплий вечір і тиха ніч - літо буде теплим;
  • день холодний і похмурий - в літній період чекати дощів;
  • прокинутися рано в ніч на Великдень або взагалі не спати - вийде вийти зі складної життєвої ситуації.

Що сьогодні не можна робити

Сьогодні православні віруючі зустрічають тиху суботу, тому не влаштовують гучних застіль і не веселяться. Також не можна ходити на полювання або риболовлю, прибирати вдома, займатися городом. Не рекомендується поминати покійних, брати в руки молоток і цвяхи - символи страти Христа.

Що можна робити 23 квітня

У цю дату можна сходити до церкви на службу, готувати великодні страви, фарбувати яйця і пекти паски. Церква рекомендує сьогодні займатися благодійністю, подавати милостиню і допомагати людям. Не буде зайвим і попросити вибачення у всіх тих, з ким ви перебуваєте в сварці.

Вас також можуть зацікавити новини: