Церковне свято 25 квітня / depositphotos.com

Василь Сповідник жив у VIII столітті при імператорі Леві Ісаврі і був єпископом міста Парія. Він був відомий, як затятий захисник християнства, прославився своїм доброчесним і благочестивим життям.

Коли виникли борці з іконами, він заступився за свою єпархію. Не дозволяв язичникам діяти в ній і не підписав дозвіл на знищення ікон. За це його вигнали і він провів значущу частину свого життя в поневіряннях і нужді. Так і не погодившись вести будь-які діалоги з іконоборцями, незабаром помер і відійшов у інший світ.

Відео дня

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 25 квітня - Василь-парильник.

Прикмети 25 квітня

Народні повір'я сьогодні / фото УНІАН
  • дощ сьогодні - початок травня також виявиться дощовим;
  • холодний ранок і сухий день - літо буде посушливим;
  • береза дає багато соку - чекати багато дощів влітку;
  • ллє дощ і світить сонце 25 квітня - до багатого врожаю.

Сни з 24 на 25 квітня - віщі, особливо, якщо сняться померлі родичі. Народні повір'я рекомендують прислухатися до того, що вони говорять.

Що сьогодні не можна робити

У цю дату людям не можна прибирати вдома і розкладати речі, інакше можна потривожити Домовика. Наші предки вірили, що 25 квітня небажано пити звичайну воду - вона забирає сили. Краще втамовувати спрагу будь-якими іншими напоями. Оберігайте себе від знайомства з новими людьми - зв'язки, знайдені в цей день, виявляться оманливими і шахрайськими.

Що можна робити 25 квітня

Сьогодні можна помолитися святому Василю Сповіднику про здоров'я, про багатий врожай і про фінансове благополуччя. У цю дату бажано перестилати ліжко. Вважається, що спати на несвіжих простирадлах - до хвороби. Слов'яни 25 квітня особливо уважно ставилися до худоби і доглядали за нею, щоб впустити удачу в будинок.

Вас також можуть зацікавити новини: