Церковне свято 25 листопада / pixabay.com

Святитель Іоанн жив в VII столітті і був патріархом в Константинополі. Походив зі знатного роду. Після смерті дружини і дітей повністю присвятив себе Господу, за що цар Іраклій призначив його патріархом.

Займаючи цю посаду, Іоанн наказав знайти всіх бідних і жебраків і сказати їм, що вони можуть приходити в храм за допомогою. Святий вважав, що раз він звертається до Ісуса за порадою, то і люди можуть це робити. Таким чином за все своє життя не було жодної людини, якій би Іоанн відмовив у розмові.

Іоанн прославився, як лагідний і смиренний патріарх, який став прикладом благочестивого життя для багатьох християн.

Відео дня

Православне свято 25 листопада - день пам'яті преподобного Нілу

Ніл походив зі знатного роду і був префектом в Константинополі. Одружився, мав двох дітей, але незабаром до нього прийшла думка, що він повинен покинути сім'ю, роздати майно бідним і оселитися в пустелі. Тоді дружина і дочка його надійшли в один з монастирів, а Ніл з сином поїхали на Синай, де оселилися в печері і вели суворе подвижницьке життя.

Він чинив мудро, допомагав усім тим, хто до нього приходив за порадою, не боявся говорити правду і викривати навіть сильних світу цього. Грішників прощав і був милостивий до них. Помер у глибокій старості в 430 році.

Прикмети 25 листопада

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • сьогодні пішов дощ - до 4 грудня будуть відлиги;
  • хмари пропливають низько - до швидких морозів;
  • до 25 листопада у дівчини не з'явився хлопець  -бути їй самотньою до Масляної;
  • будь-яка покупка в цей день прослужить довго.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з давніми повір'ями, в цей день не рекомендується куди-небудь переїжджати - дата несприятлива для довгих поїздок. Слов'яни вірили, що різка зміна обстановки може залучити невдачу у фінансових справах або негативно відбитися на здоров'ї. Також сьогодні краще не переїдати, а віддати перевагу легкій і корисній їжі.

Що можна робити 25 листопада

Наші предки вважали цей день кінцем весільного сезону. Якщо молодята не встигли одружитися до цієї дати, то наступного разу краще це зробити вже в кінці зими - початку осені. Православні віруючі в цей день можуть помолитися Іоанну Милостивому про здоров'я своїх дітей.

Вас также могут заинтересовать новости: