Церковне свято 30 жовтня / depositphotos.com

Пророк Осія, ім'я якого перекладається з івриту, як "порятунок". Осія жив і пророкував за часів правління Єровоама II до моменту падіння Ізраїлю і руйнування його столиці. Осія боровся з ідолопоклонниками, звертав людей в християнство.

Згідно з переказами, однією з причин, що послужили такій діяльності Осія, стала його дружина-розпусниця, яка зраджувала йому. Тоді Осія вирішив, що потрібно говорити людям про благочестя і істинну віру.

Відео дня

Православне свято 30 жовтня - день пам'яті святих мучеників Косми і Даміана

Косма і Даміан жили в III столітті, були лікарями, ходили до людей і лікували їх безкоштовно, за що і називалися "безсрібниками". Одного разу святих зловили язичники, доставили правителю, який змушував їх зректися від Христа і намагався втопити. Імператор не повірив, що Косму і Даміана врятував Ісус, тому довго мучив їх, а потім убив мечем. Разом зі святими були закатовані їхні брати: Леонтій, Анфім і Євтропій.

Яке свято 30 жовтня - день пам'яті преподобного Антонія Леохновського

Антоній походив з дворянського роду, жив поблизу Новгорода, пізніше пішов у Леохново, де в монастирі прийняв постриг. Антоній був поставлений ігуменом і служив прикладом чернечого життя для всієї братії. У 1611 році відправився в Новгород, коли на місто напали шведи, там і загинув.

Прикмети 30 жовтня

Народні прикмети сьогодні / фото pixabay.com
  • не можна забирати нічийні колеса з доріг або піднімати їх - притягнете темні сили;
  • зламалося колесо на машині - чекайте біди;
  • немає проблем з машиною або будь-яким іншим колісним транспортом - наступний рік буде вдалим.

Що сьогодні не можна робити

У цей день небажано починати нові справи, якщо не закінчили старі, тому що в підсумку успіху не досягнете ні в одному з них. Також заборонено важко працювати, як вдома, так і в городі. Триває період, коли в лісі бродить лісовик, тому жінок одних туди відпускати не можна.

Що можна робити 30 жовтня

Наші предки 30 жовтня готувалися до зими - ховали вози, діставали зимові речі і провітрювали їх. Ви також можете перевірити, чи все у вас підготовлено до зими. Молоді дівчата в старовину читали змови на любов і хорошого нареченого. Просити вищі сили про виконання бажання потрібно на зорі або після заходу сонця.

Вас также могут заинтересовать новости: