Церковне свято 7 грудня / depositphotos.com

Сьогодні відзначається День ангела Катерини - на честь пам'яті про велику святу, яка жила в IV столітті. Дівчина була розумна, знала кілька мов, її батьки хотіли, щоб вона вийшла заміж за чоловіка, рівного їй.

Катерина звернулася до старця, який дав їй ікону Богоматері з немовлям і порадив молитися, щоб побачити обличчя свого нареченого. Пізніше старець хрестив її і на наступний день Катерині приснився сон, в якому Христос дивився на неї прямо. Тоді дівчина зрозуміла, що майбутній чоловік її - Господь наш.

Коли було споруджено гоніння на християн, свята великомучениця відмовилася вийти заміж за царя язичників і твердо сповідувала християнство. За це її ув'язнили в темницю, а пізніше стратили.

Відео дня

Православне свято 7 грудня - день пам'яті великомученика Меркурія

Меркурій жив в III столітті, походив зі знатної сім'ї і був начальником війська при імператорах Декії і Валеріані. Одного разу на його солдатів напало вороже військо, тоді Меркурію приснився ангел, який вручив меч і сказав, щоб той бився без страху. 

Воїни Меркурія перемогли недругів, а воєначальник знову побачив уві сні ангела, який попереджав, що Меркурію доведеться страждати, щоб отримати вінець. Меркурій хрестився, а імператор Декій за такий вчинок кинув його в темницю. Пізніше мученика довго катували, а потім обезголовили.

Прикмети 7 грудня

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • тепла погода - морозів не буде до 17 грудня;
  • самотня дівчина побачить в цей день щура - вийде заміж за іноземця;
  • маленькі зірки на небі - до швидкого снігопаду;
  • кола навколо місяця - чекайте сильних морозів.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква в цей день забороняє сваритися і лаятися. Також небажано планувати поїздку. Важку фізичну роботу або домашні справи краще перенести на інший день. Влаштовувати галасливі застілля не можна, а якщо вже так вийшло - на столі не повинно бути м'ясних страв.

Що можна робити 7 грудня

З давніх-давен в цей день дівчата постилися і молилися святій Катерині про швидке заміжжя. Можна було поворожити на нареченого, для цього дівчата брали кільце і стрічку, викладали на стіл і накривали кожен предмет тарілкою. Потім одна з них, яка не бачила, де і що знаходиться, піднімала будь-яку тарілку. Кільце - вийде заміж, стрічка - довго ще сидіти в дівках.

Вас также могут заинтересовать новости: