Церковне свято 27 липня 2022 / depositphotos.com

Святий апостол від 70-ти - Акіла жив за часів правління імператора Клавдія, коли відбувалися гоніння на євреїв. Акіла з дружиною змушені були виїхати зі столиці. Оселилися в Коринфі, а незабаром познайомилися з апостолом Павлом, який став жити в сім'ї і допомагати Акілі виготовляти намети.

Прийнявши хрещення від апостола Павла, Акіл з дружиною стали Його учнями. Павло велів їм піти в Ефес, щоб проповідувати Слово Боже. Там вони познайомилися з прибульцем з Олександрії - євреєм Апллосом, який знав віру трохи і був знайомий тільки з хрещенням Іоанна Предтечі. Подружжя розповіло юнакові детально суть православної віри.

Незабаром, після смерті імператора Клавдія, Акіл з дружиною повернулися до Риму. Але пробули там недовго - апостол Павло призначив його єпископом в Асію. Там Акіл проповідував християнство, звертав язичників, благословляв молодят і все життя присвятив служінню Господу. Помер мученицько - разом з дружиною був убитий язичниками.

Відео дня

Наші предки в цей день відзначали народне свято 27 липня - день Акіли, Дозора або Стефанів день.

Церковне свято сьогодні - день пам'яті чудотворця Стефана Махрищського

Преподобний родом з Києва. Там же в Печерській обителі він прийняв чернецтво. Пізніше перебрався до Москви, де його прийняв князь Іоанн II і дозволив святому оселитися в містечку Махрище.

Стефан поставив собі келію і проводив життя в працях, насолоджуючись безмовністю. Тому що не приймав нікого, хто хотів би приєднатися до відлюдництва. Але незабаром змилостивився і побудував цілу обитель.

Через погрози братів, що жили неподалік, змушений був перебратися в інше місце - на річку Авнежу. Там разом з учнем звів обитель в Ім'я Святої Трійці. Потім знову повернувся в Махрище. Свого часу прийняв Сергія Радонезького і допоміг йому продовжити подвиги.

Помер у глибокій старості, мощі його названі нетлінними, зцілюючими.

Прикмети 27 липня

Прикмети 27 липня / фото ua.depositphotos.com
  • чайки хлюпаються в ставку - до теплої і ясної погоди;
  • 27 липня ллє дощ - негода буде довго;
  • якщо гроза, то не можна ховатися під соснами, дубами, березами і ялинами - вдарить блискавка;
  • тварини і птахи, зустрінуті в полі 27 липня уособлювали нечисть;
  • сон з 27 на 28 липня показує реальну ситуацію у Вашому житті.

Що можна робити 27 липня

За старих часів вважалося, що саме сьогодні потрібно охороняти урожай, інакше його зіпсує нечисть. Також 27 липня солома мала цілющі властивості - її прикладали до хворого місця і лікували недуги.

У цей день можна вирушати в подорожі або ходити на природу.

Що не можна сьогодні робити

Згідно з народними повір'ями, цієї дати не можна викидати залишки їжі - до злиднів. Утримайтеся від того, щоб укладати великі угоди - не увінчаються успіхом. Давати гроші в борг 27 липня теж не рекомендується - самі потребуватимете.

Вас також можуть зацікавити новини: