Міжнародний день шоколаду / ru.depositphotos.com

В Україні - День рибалки, в США - День підбадьорювання одиноких, День Комори, День чорничного маффіна, День черешні "Rainier", День плавального басейну, День коктейлю "Мохіто", Всеамериканський день фотографування домашніх тварин, в Китаї - День моря, в Білорусі - День працівників податкових органів, в Ірландії - День поминання, в Польщі - День пам'яті жертв геноциду, в Монголії - День народної революції, свято "Наадам", в Аргентині - День бандонеона, в Бельгії - свято фламандської громади (Битва золотих шпор, Flemish Community Day).

Пам'ятні дати 11 липня, річниці та події

Свята 11 липня / ru.depositphotos.com

Читайте такожРелігійні свята у липні 2021: православний календар на місяцьУ 1776 році англійський військовий моряк, мандрівник-дослідник, картограф і першовідкривач, член Королівського товариства і капітан Королівських ВМС, який очолював три кругосвітні експедиції, - Джеймс Кук відплив з Плімута на "Resolution" в свою останню експедицію. 14 лютого 1779 року 50-річний капітан був убитий жителями Гавайських островів. 22 лютого 1779 року останки Кука були поховані в морі.

У 1893 році японець Кокіті Мікімото вперше отримав штучні перли.

Відео дня

У 1903 році з ініціативи Королівського яхт-клубу ірландського міста Корк відбулися перші гонки суден з паровим двигуном.

У 1905 році була створена Міжнародна Асоціація спортивних кеглів.

У 1933 році в Женеві була прийнята Міжнародна конвенція з контролю за наркотиками.

І ще одна історія. Вона почалася 11 липня 1974 року, коли в околицях міста Сіань на півночі провінції Шаньсі місцеві селяни копали колодязь і натрапили на уламки теракотових фігур воїнів в повному бойовому спорядженні. Знахідка привернула увагу археологів, і незабаром тут були розгорнуті масштабні роботи. В результаті перед дослідниками в повному бойовому спорядженні постала Теракотова армія, "охороняла" гробницю легендарного імператора Цинь Шихуанді (259-210 рр. до н.е.), який свого часу підпорядкував собі всі царства Стародавнього Китаю, створив в 221 році до н. е. першу в китайській історії імперію і наказав звести Велику Китайську стіну. Всі лучники, вершники і піхотинці дивилися на схід, де знаходилися царства, розгромлені великим імператором. Статуї воїнів виконані в повний зріст і є справжніми витворами мистецтва. Кожен теракотовий воїн має свої унікальні риси і навіть вираз обличчя. Статуї виготовлялися вручну і покривалися спеціальною глазур'ю, поверх якої наносилася фарба. Вчені припускають, що це портрети реальних воїнів. Теракотова армія є, цілком ймовірно, лише частиною грандіозного похоронного комплексу. Імовірно в кар'єрі знаходилося близько восьми тисяч фігур воїнів і коней. У 1987 році комплекс гробниці Цинь Шихуанді був включений ЮНЕСКО до Реєстру об'єктів світового культурного значення.

Яке сьогодні церковне свято

Читайте такожГороскоп для Терезів на липень 2021-що чекає в коханні, здоров'ї та кар'єріПравославна церква 11 липня вшановує пам'ять преподобних Германа і Сергія Валаамських - праведників і чудотворців. Інша назва свята - "Кропив'яне змова". Вважалося, що після цієї дати кропива втрачає свої цілющі властивості.

Що сьогодні не можна робити

Не можна одружуватися - шлюб буде недовгим. Мед не купуйте - він може заграти. Постарайтеся не свариться - сварка затягнеться надовго. Не можна сьогодні косити траву.

Прикмети на 11 липня     

Прикмети 11 липня / ru.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • Вітру немає, а ліс шумить - скоро прийдуть затяжні дощі;
  • Клен "плаче" - до грози;
  • Листя почали падати - до швидкої осені.

Іменини 11 липня

Іменини у Германа, Івана, Сергія, Павла та Василя.

Вас також може зацікавити: