Міжнародний день хаосу і безладу / pinterest.ru

У Франції - День взяття Бастилії, в США - День макаронів з сиром, День нудистів, День рулетки, День лікеру "Grand Marnier", в Швеції - День народження кронпринцеси Вікторії, в Бутані - День першої проповіді Будди, в Британії - День "Чорної країни", на Мадагаскарі - церемонія обмивання реліквій.

Пам'ятні дати 14 липня, річниці та події

Пам'ятні дати в липні 2021 / pinterest.ru

Читайте такожМісячний календар на липень 2021: фази місяця, перелом вдалих і невдалих днів14 липня 1894 року у Львові пройшов перший на території сучасної України футбольний матч. Команди зі Львова та Кракова провели на полі 7 хвилин - до першого голу.

У цей день в 1952 році американська компанія "Дженерал моторс" оголосила, що приступає до установки в машинах перших у світі кондиціонерів.

Відео дня

14 липня 1967 року була заснована Всесвітня організація інтелектуальної власності.

У 1976 році в Канаді була скасована смертна кара.

Яке сьогодні церковне свято

Читайте такожЦерковне свято 13 липня-День пам'яті 12 апостолів ХристовихПравославна церква 14 липня вшановує пам'ять чудотворців Кузьми і Дем'яна. У народі день назвали "‎Літні Кузьминки", "‎Кузьма і Дем'ян","‎Жіноче свято".

Що сьогодні не можна робити

Не можна лихословити, сваритися – негаразди продовжаться довго. Не починайте нові справи - краще відкладіть їх на майбутнє.

Прикмети на 14 липня     

Прикмети 14 липня / фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • Дощ - до хорошого врожаю грибів;
  • Птахи сильно щебечуть - до негоди;
  • Ніч зоряна - до спеки.

Іменини 14 липня

Іменини у Ангеліни, Даміана, Аркадія, Петра, Олексія і Павла.

Вас також може зацікавити: