Яке свято 17 серпня / depositphotos.com

У цей день в світі відзначаються День лисих їжачків, День равликів, що прокинулися.

У США - День некомерційних організацій, День "Я люблю свої ноги", День значущості дієслова "Is", День доставки пошти на аеростаті, День штату Массачусетс, День комісійного магазину, День индонезийско-американської дружби, День подяки чорним котам, День визнання бебі-бумерів, День заварного ванільного крему, в Габоні - День незалежності, в Колумбії - День інженера, в Індонезії - День незалежності, у Таджикистані - День працівників служби надзвичайних ситуацій та цивільної оборони, у Словенії - День злуки словенців Прекмурья з материнським народом, на Ямайці - День Маркуса Гарві, в Болівії - День прапора.

Пам'ятні дати 17 серпня, річниці та події

У 1771 році в цей день англійський вчений Джозеф Прістлі відкрив фотосинтез, виявивши, що повітря, зіпсоване горінням або диханням, стає знову придатним для дихання під дією зелених частин рослин.

Відео дня

У 1896 році сталося перше в історії ДТП з летальним результатом. ДТП сталося в Лондоні. Автомобіль, керований Артуром Едселлом, збив Бріджит Дрісколл, 44-річну матір двох дітей. Це був перший у світі випадок наїзду на пішохода автотранспортом, що спричинив летальний результат.

Читайте також17 серпня: народне свято сьогодні, що можна і не можна робитиЗа словами свідків, автомобіль їхав з "величезною швидкістю". Водій Артур Едселл, службовець "Англо-французької автомобільної компанії", яка демонструвала публіці свою новинку, повинен був їхати зі швидкістю чотири милі на годину, але вдвічі перевищив її - очевидно, щоб справити враження на юну леді, яку взявся прокатати. Згідно зі свідками, під час інциденту він з нею жваво розмовляв. Водійський досвід Едселла налічував три тижні. Місіс Дрісколл вийшла на дорогу, не звернувши уваги на огорожу і вивіски, що оголошували про рух транспортних засобів з мотором. Побачивши віз, що мчить на неї без коня, вона спробувала захиститися від нього парасолькою, але марно.

Після шестигодинного розгляду першого в історії ДТП зі смертельним результатом суд присяжних постановив, що це була "випадкова смерть", і проти Едселла і компанії кримінальну справу порушувати не стали. На розгляді прокурор заявив: "Таке ніколи більше не повинно трапитися". Суддя виніс вердикт: "Місіс Дрісколл стала жертвою власної необережності".

17 серпня 1896 року стартував новий спалах "золотої лихоманки" на Клондайку.

Читайте такожЯк вибрати камінь за знаком Зодіаку для РакуУ 1903 році Джозеф Пулітцер заснував Пулітцерівську премію.

У 1914 році у Львові було створено добровольчий легіон "Українські січові стрільці".

У 1998 році президент США Білл Клінтон дав перші свідчення великому журі про свої стосунки з Монікою Левінські.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 17 серпня вшановує пам'ять преподобної мучениці Євдокії Римлянині. Інші назви свята: "Авдотья", "Малинівка", "Огуречниця", "Сеногной". З цього дня починали йти дрібні моросящие дощі, встигає лісова малина, а господині збирали останні огірки.

Що сьогодні не можна робити

Не рекомендується позичати гроші. В цілому день не варто проводити на самоті - присвятіть його рідним і близьким.

Прикмети на 17 серпня   

Прикмети дня / Фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • яка погода 17 серпня - таким буде листопад;
  • день задушливий - до затяжних дощів.

Іменини 17 серпня

Іменини у Дмитра, Івана, Андрія, Антоніна, Євдокії, Кузьми, Олексія, Дар'ї, Михайла, Дениса, Костянтина, Максиміліана, Ірини та Семена.

Вас також може зацікавити: