Які свята 21 серпня / ua.depositphotos.com

У цей день у світі відзначаються День без косметики і макіяжу, День поета, Міжнародний день бездомних тварин, Всесвітній день медоносних бджіл, Міжнародний день пам'яті і поминання жертв тероризму, Міжнародний день геокешинга.

У США - День літніх людей, День бразильської укладання волосся, День спумоні, День солодкого чаю, День очищення притулків, День порушення монотонності, в Марокко - День молоді, День народження короля, в Естонії - День історії залізниці, в Латвії - День прийняття конституційного закону "Про державний статус", в Індії - свято врожаю "Онам", на Філіппінах - День Ніноя Акіно, в Чехії - День пам'яті жертв вторгнення і окупації Чехословаччини.

Пам'ятні дати 21 серпня, річниці та події

У 1560 році 13-річний данський хлопчик Тихо Браге вивчав юриспруденцію в університеті Копенгагена. Але в цей день відбулося передбачене повне сонячне затемнення, і цей факт так вразив підлітка, що після денних занять він ночами став вивчати зоряне небо і став найзнаменитішим астрономом свого часу.

Відео дня

У 1803 році австралійська газета "Sydney Gazette" вперше в світі дала докладний опис коали.

Читайте також21 серпня: народне свято і традиції, прикмети погодиУ 1825 році в Одесі був відкритий Музей старожитностей.

У 1841 році американський промисловець Джон Хемптон запатентував підйомні жалюзі.

У 1902 році був заснований "Кадилак", відділення концерну "Дженерал Моторс" з випуску легкових автомобілів класу "люкс". Звучна назва була дана в пам'ять про Антуана да Ла Мотт Кадилака, засновника міста Детройт.

21 серпня 1911 картина Леонардо да Вінчі - знаменита "Джоконда" була викрадена працівником Лувру, італійським майстром по дзеркалах Вінченцо Перуджей. Варто відзначити, що після смерті Леонардо да Вінчі "Джоконда" була придбана французьким королем Франциском I і залишалася в Королівській колекції. З 1793 року картина була поміщена в Центральному музеї мистецтв в Луврі. "Мона Ліза" завжди там знаходилася як одне з надбань національної колекції. Так ось, пропажа виявилася тільки на наступний день, після чого музей був закритий, і почалися пошуки. Через пресу викрадачеві були обіцяні винагорода і повна таємниця, так як існувало побоювання, що, не знайшовши можливості продати цей шедевр, злочинець може його знищити.

Читайте такожЯк вибрати Камінь За знаком Зодіаку для ТерезівВідповіді на цю заяву не було. Тільки через 2 роки викрадач запропонував купити картину власнику однієї з художніх галерей в Італії, той зв'язався з поліцією, і злочинець був заарештований. На допиті Перуджі зізнався, що вкрав картину, бо хотів повернути на батьківщину національне надбання. Суд засудив його до одного року в'язниці. У двадцятому столітті знаменита картина Леонардо да Вінчі майже не покидала Лувр, лише побувавши в 1963 році в США і в 1974 році в Японії.

У 1932 році у Венеції відбувся перший міжнародний кінофестиваль.

У 1965 році в англійському футболі вперше були дозволені заміни в ході матчу. Першим гравцем, що вийшов на заміну, став Кейт Пікок.

Читайте такожІменинники 21 серпня: кого вітати З Днем ангела і як назвати дитинуУ 1981 році вчені вперше повідомили в пресі про загрозу глобального потепління на Землі.

У 2002 році в пустелі на півночі штату Арізона пройшли успішні випробування прототипу марсохода "Spirit".

У 2006 році почалася реєстрація доменних імен в новому домені загального користування .mobi, призначеному для мобільних пристроїв.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 21 серпня вшановує пам'ять святого Мирона - Критського Чудотворця. Інші назви свята: "Мирон", "Вітрогони".

Що сьогодні не можна робити

Так як день пов'язаний з вітром, то варто бути обережніше. Також не забувайте, що зараз Успенський піст - його потрібно дотримуватися.

Прикмети на 21 серпня      

Прикмети 21 серпня / Фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • вранці туман і роса - погода буде хороша;
  • вранці паморозь - до хорошого врожаю;
  • як сьогодні погода - таким буде і січень;
  • багатий урожай ягід - до холодної зими.

Іменини 21 серпня

Іменини у Еміліана, Григорія, Федора, Мирона, Йосипа, Зосими, Миколи, Леоніда, Мойсея і Германа.

Вас також може зацікавити: