"Джокер" отримав "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю / кадр з фільму "Джокер"

Психологічний трилер «Джокер», присвячений культовому суперлиходію коміксів DC, отримав "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю.

Як повідомляє DW, церемонія закриття фестивалю відбулася 7 вересня.

Читайте такожНовий Джокер пояснивши, чому скинувши заради головної ролі більш як 20 кілограмів

Відео дня

Гран-прі журі - друга за значущістю нагорода фестивалю, була вручена режисеру Роману Поланські за історичну драму "Я засуджую". Стрічка присвячена справі Альфреда Дрейфуса, несправедливо засудженого на тлі антисемітських настроїв у Франції в кінці 19 століття.

"Срібного лева" за кращу режисуру отримав шведський режисер Рой Андерссон за мелодраму "Про нескінченність". Приз за кращий сценарій отримав режисер Юньфань, який живе в Гонконзі, за анімаційну стрічку "Будинок 7 по Чері Лейн".

Італійця Луку Марінеллі визнали кращим актором за роль у картині "Мартін Іден". Кращою актрисою стала француженка Аріан Аскарід, яка зіграла в драмі "Глорія Мунді".

Стрічка «Джокер» присвячена історії коміка-невдахи Артура Флека, який стає злочинцем під тиском життєвих обставин і психічних проблем. Взявши собі псевдонім «Джокер», він стає лиходієм, головним ворогом Бетмена. Режисером виступив Тодд Філліпс, головну роль виконав Хоакін Фенікс.

Раніше повідомлялося, що новий «Джокер» став найвище оціненим кинокомиксом в історії.