Актриса і режисер Джоді Фостер \ REUTERS

Актриса і режисер Джоді Фостер зніме фільм, заснований на реальних подіях, про викрадення з Лувру картини "Мона Ліза" роботи Леонардо да Вінчі в 1911 році.

Читайте такожМел Гібсон і Денні Гловер зіграють у "Смертельній зброї 5"

В основі сценарію буде книга під назвою "День, коли вони вкрали "Мону Лізу", яку написав Сеймур Рейт, передає 112.ua. Сценаристом фільму може стати Вільям Уїллер. Дата виходу поки безіменного фільму на даний момент невідома.

Відео дня

Полотно було вкрадено 21 серпня 1911 року співробітником музею Вінченцо Перуджею. Мотиви цього злочину залишилися неясними, під підозру потрапили навіть відомі художники, в тому числі Пабло Пікассо. Незважаючи на зусилля влади, що зважилася навіть на закриття кордонів, зловмисник не був спійманий. "Мону Лізу" нашил через два роки в Італії через помилку самого крадія, який просто відгукнувся на оголошення в газеті.

Великий галас в пресі, яким супроводжували пошуки полотна, сприяв надзвичайному зростанню популярності картини, яка до цього була відома лише експертам. Фактично саме цей скандал і зробив її одним з найвідоміших і найдорожчих творів мистецтва у світі.