Постер фільму / 1 + 1

У неділю, 23 серпня, о 9.25 на телеканалі “1+1” відбудеться телепрем`єра фільму “Борщ. Секретний інгредієнт”, у якому відомий кулінарний експерт та ведучий рубрики у «Сніданку з 1+1» Євген Клопотенко вирушає у експедицію-подорож Україною у пошуках найцікавіших рецептів борщу. 

У фільмі Євген Клопотенко не тільки розкаже секретні рецепти борщу з кожного регіону країни, але й приготує їх разом з місцевими жителями. 

“Я у цій подорожі шукав певний секретний інгредієнт - продукт. А насправді я відкрив, що секретний інгредієнт - це цінність людей. Тому що кожна людина ставиться до борщу зі своєю філософією. І це мене дуже сильно здивувало. Якщо ж говорити про секретні продукти, які додають у борщ  - то це карасі, копчені груші, звичайні груші, цукровий буряк. 80% борщів у селах України готують просто з білого цукрового буряку, який не можна купити, а тільки виростити”, - розповідає Євген Клопотенко. 

Відео дня

Під час кулінарної мандрівки Україною експерт намагатиметься знайти відповідь на питання, який український борщ – можна назвати справжнім, та які інгредієнти можуть зробити його особливим. Так, у Вилковому на Одещині готують борщ з карасями, у Полтаві - з грушами, а у Львові - з віскі. Також на глядачів чекають рецепти борща на свинині, птиці, яловичині і грибах, з додаванням квашеної капусти і соленого томатного розсолу замість пасти, з яблуками та чорносливом. 

Під час подорожі було знайдено понад 190 різних рецептів борщу, але до фільму ввійдуть тільки найунікальніші з них. 

Буде дуже багато секретів, людей та історій. Якщо ви думаєте, що знаєте про борщ все, то нам є, чим вас здивувати. Впевнений, що завдяки нашому фільму ви зміните своє уявлення про Україну”, -  ділиться кулінарний експерт. 

Виробник фільму - FILM.UA Group за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Креативна продюсерка – Наталка Якимович. Режисер фільму - Дмитро Кочнєв, оператор-постановник - Євген Сахно, ведучий - Євген Клопотенко.

Не пропустіть телепрем’єру фільму «Борщ. Секретний рецепт» 23 серпня о 9.25 на каналі «1+1».