Disney відмовиться від практики одночасних прем'єр на потоцы і в кінотеатрах \ фото REUTERS

Кінокомпанія Walt Disney надасть кінотеатрам ексклюзивне право на прем'єри фільмів, які вийдуть в прокат до кінця цього року. На тлі очікувань відновлення роботи кінотеатрів компанія відмовиться від одночасної трансляції релізів на потоковому сервісі Disney+.

Читайте такожDisney+ повністю змінив Чіпа і Дейла у новому мультику (відео)

Після світової прем'єри анімаційного фільму "Енканто", призначеної на 24 листопада, протягом наступних 30 днів його можна буде переглянути тільки в кінотеатрах. Інші фільми Disney, в тому числі "Вічні", "Вестсайдська історія", "Остання дуель", "King's Man: початок", вийдуть на потоці через 45 днів після прем'єри в кінотеатрах, повідомлє Reuters.

Відео дня

Вихід фільмів Disney в кінотеатрах і на потоковому сервісі: деталі

У період пандемії коронавірусу Disney почала випускати фільми в прокат одночасно в кінотеатрах і на Disney+. В результаті деякі актори, чий гонорар залежав від касових зборів, позбулися частини виплат. У зв'язку з цим акторка Скарлетт Йоханссон, яка виконала головну роль у фільмі "Чорна вдова",подала позов до суду Лос-Анджелеса щодо компанії. Disney тоді порахувала претензії необгрунтованими, оскільки акторка отримала додаткові кошти понад вже виплачені $20 млн.

Раніше асоціація власників кінотеатрів також розкритикувала Disney за одночасний випуск фільму "Чорна вдова" у потоці і кінотеатрах. Вона порахувала, що це рішення стало причиною обвалу зборів у другий вікенд і сприяла поширенню піратської копії фільму. Картина "Чорна вдова" вийшла у прокат 9 липня, зібравши $156 млн в США і $160 млн в інших країнах, передає kommersant.