Кадр з фільму "Шан-Чі та Легенда десяти кілець" / фото Marvel Studios

2 вересня 2021 року в світовий прокат вийшов новий супергеройський фільм від Marvel "Шан-Чі та Легенда десяти кілець" (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings).

Це вже 25-й фільм в рамках розширеного кіновсесвіту Marvel і перший фільм четвертої фази з абсолютно новими головними героями. А ще це перший фільм Marvel з азіатськими супергероями. Детальніше про те, яким же вийшов "Шан-Чі та Легенда десяти кілець", читайте в нашому огляді.

А ми поки розповімо про традиційні для Marvel сцени після титрів, які роблять натяки на майбутнє кіновсесвіту (обережно, далі будуть спойлери). У фільмі "Шан-Чі та Легенда десяти кілець" їх аж дві, а тому доведеться сидіти до самого кінця титрів.

У першій сцені після титрів Шан-Чі та Кеті в кафе розповідають друзям про свої недавні пригоди, проте ті, звісно, їм не вірять. Однак незабаром через магічний портал з'являється майстер містичних мистецтв Вонг (Бенедикт Вонг), якого глядачі могли бачити у фільмах "Доктор Стрендж" (2016) і двох останніх частинах "Месників" (2018-2019), також персонаж заявлений в акторському складі майбутнього "Доктор Стрендж: В мультивсесвіті божевілля" (2022). Він запрошує героїв пройти за ним в бібліотеку Доктора Стренджа, де по відеозв'язку також присутні Керол Денверс / Капітан Марвел (Брі Ларсон) і Брюс Беннер / Халк (Марк Руффало). Вони розпитують Шан-Чі про кільця, які, за їхніми словами, ще давніші, ніж всі думали, і тепер посилають якийсь сигнал в космос. Тут можна вловити натяк на зв'язок з майбутнім фільмом "Вічні", в трейлері якого повідомляється про пробудження якоїсь зловісної стародавньої сили з Космосу. Після цього Вонг повідомляє Шан-Чі та Кеті, що тепер вони в команді.

До слова, це єдина поява Вонга у фільмі. Також він з'являється в короткій сцені в середині фільму, де спочатку бореться на рингу з Емілем Блонські / Гидота у виконанні Тіма Рота, який в перший і єдиний раз з'явився у фільмі "Неймовірний Халк" (2008). Після бою вони дружно йдуть через магічний портал.

Читайте такожЗ'явився трейлер нової "Людини-павука" (відео)

Ну а друга сцена після титрів показує базу організації "Десять кілець", яку тепер очолює сестра Шан-Чі – Сялін, також майстерний боєць з яскраво-вираженими лідерськими якостями. Очевидно, під її керівництвом організація змінить концепцію. Зокрема, ми бачимо, що тепер тут все набагато демократичніше. Також в очі впадає велика кількість добре підготовлених жінок на тренуванні – цілком можливо, що тут свій притулок знайдуть Чорні вдови, що звільнилися з Червоної кімнати у фільмі "Чорна вдова". Після цього на екрані з'являється оголошення, що "Десять кілець" повернуться на екрани, таким чином, роблячи офіційну заяву про продовження.