Х'ю Джекман / фото ua.depositphotos.com

12 жовтня 2021 року австралійському акторові Х'ю Джекману, відомому в першу чергу за роллю мутанта Росомахи у франшизі "Люди Ікс", виповнюється 53 роки.

УНІАН вирішив згадати й інші гідні уваги ролі австралійського красеня.

Свою кар'єру Джекман починав у театрі, а точніше – в мюзиклах. У середині 90-х він став з'являтися в серіалах на австралійському ТБ, а його дебют у "великому кіно" відбувся в 1998 році.

Вже третій повнометражний фільм в кар'єрі приніс йому всесвітню славу і статус одного з найсексуальніших акторів – у першій частині супергеройського екшену "Люди Ікс" (2000) Джекман зіграв роль бойового мутанта зі здатністю до регенерації Джеймса "Логана" Хоулетта / Росомахи. 

Всього за 17 років він дев'ять разів зіграв цього персонажа – останнім для нього став фільм "Логан" (2017).

Зрозуміло, відразу ж після виходу перших "Людей Ікс" на високого м'язистого красеня Джекмана посипалися пропозиції виконувати ролі чоловіків двох типажів – героїв бойовиків і романтичних комедій. Втім, сам актор надовго в цьому амплуа не затримався, намагаючись братися за більш драматичні ролі.

У 2006 році актор виконав головну роль в суперечливо прийнятому фільмі-притчі Даррена Аронофскі "Фонтан". Там він зіграв відразу декількох персонажів. У цьому ж році він знявся ще у двох іменитих режисерів – в комедії "Сенсація" Вуді Аллена і драматичному трилері Крістофера Нолана "Престиж".

У 2008 році Джекман знявся в епічній військовій драмі "Австралія" від свого земляка – режисера База Лурмана. Головну жіночу роль в картині виконала ще одна знаменита австралійка Ніколь Кідман.

У 2012 році Джекман нарешті наповну продемонстрував свої вокальні дані на "великому екрані", зігравши роль колишнього каторжника Жана Вальжана в драматичному мюзиклі "Знедолені" за однойменним романом-епопеєю Віктора Гюго. За цю роль актор отримав свою першу і поки єдину номінацію на "Оскар".

У 2013 році актор зіграв головну роль в детективному трилері "Полонянки" Дені Вільньова. Багато критиків вважають цю роль найкращою в кар'єрі Джекмана.

У 2016 році Джекман виконав роль питущого тренера в спортивній драмі "Едді "Орел", знятого за мотивами історії життя британського лижника Едді Едвардса.

У 2017 році вийшов мюзикл "Найвеличніший шоумен" з Джекманом у головній ролі, за яку він отримав номінацію на "Золотий глобус".

Ну а зовсім недавно глядачі могли бачити Джекмана на "великому екрані" в науково-фантастичному фільмі "Ремінісценція".

Вас також можуть зацікавити такі матеріали: