Серіали, які варто подивитися - список / кадр із фільму

Багато українців люблять після важкого робочого дня відпочити ввечері "під серіальчик". Це розслабляє і заспокоює, а іноді навіть дає можливість дізнатися багато цікавого - особливо якщо дивитися серіали, засновані на реальних подіях.

Найкращі серіали - ТОП-5 зарубіжного кінематографа

Часто зарубіжні серіали знімають не тільки заради касових зборів, а й для висвітлення тієї чи іншої історії. У нашій добірці зібрані найцікавіші серіали саме такої тематики - за відгуками глядачів стає зрозуміло, що подивитися їх точно варто.

Коли вони нас побачать / When They See Us (2019)

Міні-серіал для Netflix, сюжет якого заснований на реальних подіях. Це історія про п'ятьох чорношкірих підлітків, які 1989 року були засуджені до тюремного ув'язнення за зґвалтування дівчини в Центральному парку Нью-Йорка. У серіалі вдало показано характер кожного з персонажів, а також недосконалість судової системи США.

Цікавий факт: у 2002-му році з усіх п'ятьох молодих людей було знято звинувачення, а влада Америки у 2014-му році оголосила, що вони отримають по 1 000 000 доларів за кожен рік ув'язнення у в'язниці.

Чорнобиль / Chernobyl (2019)

Навряд чи можна знайти людину, яка не чула про цей серіал, але якщо ви його ще не дивилися - обов'язково зробіть це. "Чорнобиль" потрапив до рейтингу "Найкращі серіали останніх років" і не дарма - у ньому сценаристам і режисерові вдалося найточніше, наймісткіше та найяскравіше розповісти про страшні події 1986 року, а також найдостовірніше відтворити картину того, що сталося того нещасливішого дня 26 квітня 1986 року.

Та, що вибула / The Dropout (2022)

Серіал про гучну історію з Елізабет Холмс і Theranos - компанії, що обіцяла справжню революцію в галузі медичного тестування. Зробити їй цього не вдалося, що призвело до судових розглядів, ажіотажу в ЗМІ та звинувачень у бік Холмс. Усе, що описано в серіалі, ґрунтується на реальних подіях, тому глядач може буквально "залізти" в голову до головного героя та зрозуміти його мотивацію.

Помаранчевий - хіт сезону / Orange Is the New Black (2013-2019)

Якщо вам подобаються комедійні серіали, але не хочеться занурюватися в безодню другосортного гумору, то ця картина точно не змусить розчаруватися у виборі. Серіал знято за книгою "Помаранчевий - хіт сезону. Як я провела рік у жіночій в'язниці" Пайпер Керман, яка відбула покарання за стару помилку, а після звільнення написала про те, що відбувалося з нею у в'язниці.

Серіал гарний не тільки своєю достовірністю, а й вдалим поєднанням гумору, характерів персонажів і реалій американських в'язниць. Ба більше - у сюжеті висвітлюється життя та історія кожної ув'язненої до того, як вона потрапила в ці похмурі стіни, завдяки чому перегляд стає ще захопливішим.

Вона ж Грейс / Alias Grace (2017)

Канадський серіал, знятий за книгою Маргарет Етвуд "Розповідь служниці", сюжет якої побудований на реальній історії покоївки-іммігрантки з Ірландії. У 1843 році юну покоївку Грейс Маркс звинуватили в тому, що вона вбила свого господаря і його вагітну коханку. За це покоївку чекає тюремне ув'язнення, але раптом з'являється персонаж, який зацікавився героїнею. Намагаючись визначити, винна вона чи ні, він все більше відчуває до неї абсолютно необ'єктивні почуття.

Вас також можуть зацікавити новини: