Частину майна кінематики вже розпродали на аукціоні / скріншот з відео

Україна може втратити унікальний кінофонд. Два державних підприємства - "Українська студія хронікально-документальних фільмів" та "Національна кінематика України" - на межі банкрутства, а сотні унікальних архівних кіноплівок зберігаються в жахливих умовах і просто нищаться.

Читайте такожВ Україні вручили кінопремію «Золота Дзиґа»: найкращою стрічкою визнано «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Крім того, частину території «Укркінохроніки» у центрі столиці вже віддали під будівництво житлового комплексу. А частину майна кінематики розпродали на аукціоні.

На території обох підприємств сьогодні відбулось виїзне засідання комітету з питань гуманітарної-інформаційної політики. Побачене членів комітетів приголомшило. На їхню думку, відбувається цілеспрямоване знищення національного культурного надбання.

Депутати бояться, що унікальні архіви будуть втрачені, студії закриють, а територію забудують. Тому члени комітету ухвалили рішення звернутися до Міністерства культури, щоб там зробили стратегію розвитку кіностудій і план, як зберегти раритетні картини. А до Мін’юсту – щоб взяли ситуацію на контроль.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект №3377 по допомозі сфері культури, креативним індустріям, туризму, малому та середньому бізнесу (МСБ).