Мелісса МакКарті і Октавія Спенсер займуться порятунком світу / кадр з фільму «Сила грому»

Що подивитися на вихідних: наступ супергероїнь і повернення Джосса Відона

08:31, 08.04.2021
12 хв.

Незважаючи на те, що половина України досі в «червоній» карантинній зоні, а країні загрожує повний локдаун, цього тижня на кіноманів чекає одразу кілька новинок на «великих екранах». Йдеться про комедії «Дівчачий махач», «Любов, весілля та інші катастрофи» і «Похмілля в Таїланді», а також фільм жахів «Кінотеатр кошмарів» з Міккі Рурком в головній ролі. Ну а на тих, для кого кінотеатри поки зачинені, чекає кілька новинок від стрімінгових сервісів – супергеройська комедія «Сила Грому» від Netflix, новий «хоррор» від Amazon Prime «Вони», фантастичний серіал «Неймовірні» від самого Джосса Відона і четвертий епізод серіалу «Сокіл і Зимовий солдат» від Disney+.

Як зараз працюють кінотеатри в Україні

У містах "червоної" зони, в тому числі й в Києві, кінотеатри як і раніше залишаються закритими для відвідування. Тут єдиний вихід – автокінотеатри, які поступово починають виходити з "зимової сплячки". Звісно, повноцінний похід в традиційні кінотеатри вони не замінюють, але хоча б дають можливість легально подивитися кіноновинки на "великому екрані". Натомість у містах "жовтої" і "помаранчевої" зони кінотеатри мають право працювати із заповнюваністю не більше 50% місць у залі. Отже, перейдемо до новинок тижня, серед яких, на жаль, через відсутність гучних прем'єр за океаном переважно прохідні комедії.

Любов, весілля та інші катастрофи / Love, Weddings & Other Disasters (США, 2020)

Режисер Денніс Дуган, який за свою кар'єру встиг відзначитися цілим оберемком сумнівних комедій з Адамом Сендлером у головній ролі ("Чак і Ларрі: Пожежне весілля", "Не жартуйте з Зоханом", "Однокласники", "Такі різні близнюки"), цілком можливо, своєю новою романтичною комедією "Любов, весілля та інші катастрофи" сподівався вийти на новий рівень. Йому навіть вдалося заманити в акторський склад таких легенд кіно, як Дайан Кітон ("Хрещений батько", "Енні Холл", "Любов за правилами і без") і Джеремі Айронс ("М.Батерфляй", "Лоліта", "Ліга справедливості", серіал "Борджіа").

Втім, судячи з відгуків критиків, нічого хорошого з цього не вийшло - на Rotten Tomatoes фільму має ганебні 4% свіжості від критиків і 32% свіжості від глядачів, тоді як на IMDb у нього рейтинг 5,1 з 10 від широкої аудиторії.

У центрі сюжету – двоє абсолютно різних за характером людей, які займаються організацією ідеальних весіль і руйнуванням неідеальних союзів. Вони вміють робити людей щасливими, але їхнє власне життя далеке від досконалості, й вони абсолютно не знають, як влаштувати своє особисте щастя.

Режисер спробував сплести в одному сюжеті випадковості долі та справжню любов, реальне, чудове і неможливе в долях закоханих пар різного віку, характерів і професій, як це успішно втілили автори фільму "Реальна любов". Однак, на думку критиків, Дугану ця задумка абсолютно не вдалася. Фільм виявився більше схожий на нарізку окремих комічних, часом банальних сцен, а в діях героїв не було хоч якогось раціонального зерна.

Втім, якщо ви шукаєте собі щось зовсім ненапряжне на вечір, а це в наші суворі часи часом дуже навіть корисно, та з хорошим акторським складом, і вам не шкода півтори години свого часу, то чому б і не глянути цей фільм. Особливо якщо ви не вдаєте з себе серйозного кінокритика.

Дівчачий махач / Chick Fight ( США, 2020)

Ще одна новинка тижня – комедійний екшн з елементами драми про підпільні жіночі бої. У центрі сюжету – молода жінка Анна, яка настільки втомилася від проблем і зневірилася у власних силах, що вирішує вийти на ринг, зовсім не будучи знайомою з азами рукопашного бою. Перший бів вона моментально програла, однак і не подумала здаватися, тому відправилася на пошуки тренера – і єдиний, якого їй вдалося знайти, виявився п'яницею, невдахою і повним егоїстом.

Головні ролі у фільмі виконали Малін Акерман ("Дівчина моїх кошмарів", "27 весіль", серіали "Мільярди", "Третя дружина"), Алек Болдуїн ("Майамі блюз", "Ноттінг Хілл", "Перл Харбор") і Белла Торн ("Няня", "Жах Амітівілля: Пробудження", "Нація вбивць").

Фільм "Дівчачий махач" також не відзначився хорошими відгуками – на Rotten Tomatoes у нього 39% свіжості від критиків і 21% від глядачів, а на IMDb аудиторія оцінила його в 4,6 балів з 10.

Похмілля в Таїланді / Changeland ( США, 2019)

Наші дистриб'ютори все ніяк не можуть позбутися звички спекулювати в адаптованих назвах на відсиланнях до хітових проектів, в надії заманити глядача в кінозали. Ось і цього разу комедія Changeland, чия назва коректніше було б перенести як "Земля змін", з "Похміллям у Вегасі" нічого спільного не має.

За сюжетом фільму, двоє друзів відправляються в подорож до Таїланду, по ходу якої вони розуміють, що мета і сенс життя у кожного свої і немає ніяких правил для їхнього пошуку. З усіх трьох комедій в нашому огляді у "Похмілля в Таїланді" найвищі відгуки – на Rotten Tomatoes 56% свіжості від критиків і 60% від аудиторії, а на IMDb – 5,7 балів з 10 від глядачів.

За режисуру відповідав Сет Грін, відомий широкій аудиторії в першу чергу як актор по серіалу "Баффі – переможниця вампірів" і цілій низці хітових комедій початку 2000-х ("Щурячі перегони", "Остін Пауерс", "Скубі-Ду 2: Монстри на волі", а також серіал "Як я зустрів вашу маму"). Більш досвідченому кіноману він також відомий як творець культового мультсеріалу "Робоцип".

Власне, у фільмі "Похмілля в Таїланді" Сет Грін виконав одну з головних ролей, а компанію йому склав Брекін Мейєр, якого наш глядач в першу чергу знає все з того ж фільму "Щурячі перегони". Крім того, у фільмі зіграв зірка "Один вдома" Маколей Калкін, який вже в дорослому житті не так часто радує глядачів новими ролями (до речі, у фільмі у нього дуже милі заячі вушка).

Кінотеатр кошмарів / Nightmare Cinema ( США, 2018)

І у всьому цьому комедійному потоці затесався фільм жахів трирічної давності "Кінотеатр жахів" з Міккі Рурком. Фільм являє собою антологію з п'ять окремих фільмів жахів, кожен з яких знятий різними режисерами. Варто відзначити, що серед останніх досить впливові імена в жанрі "хоррор" і не тільки – Джо Данте ("Піранья", "Гремліни", серіал "Майстри жахів"), Мік Гарріс (кілька кіноадаптацій оповідань Стівена Кінга, ідея серіалу "Майстри жахів"), Рюхей Кітамура ("Опівнічний експрес", "Годзілла: Фінальні війни"), Девід Слейд ("Льодяник", "30 днів ночі", "Сутінки. Сага. Затемнення", а також окремі епізоди серіалів "Пуститися берега", "Ганнібал" і "Чорне дзеркало") і Алехандро Бругес ("Винищувач зомбі").

Об'єднані фільми лише персонажем Міккі Рурка, який грає роль співробітника незвичайного кінотеатру, в репертуарі якого – один фільм на кожного глядача. П'ятьом героям кожної з історії доведеться зіткнутися на екрані кінотеатру зі своїми найгіршими нічними кошмарами. На додаток, над залом літатимуть привиди і душі померлих людей. Судячи з трейлеру, вийшло все дуже навіть лякаюче, тож фільм точно порадує фанатів старих добрих фільмів жахів-антологій.

При цьому у фільму доволі непогані відгуки на Rotten Tomatoes – 70% свіжості від критиків і 44% від аудиторії, тоді як на IMDb фільм оцінили в 5,5 з 10 балів.

Що нового на стрімінгових сервісах

Стрімінгові сервіси, що стрімко розвиваються з початком пандемії, стали справжнім порятунком для замкнених вдома кіноманів. Саме завдяки подібним ресурсам вони щотижня отримують нову порцію видовища у вигляді свіжих фільмів і серіалів. На жаль, українцям легально і вчасно доступні тільки новинки від Netflix, Amazon Prime і Apple TV+, тоді як проекти від інших платформ, у тому числі HBO, Hulu і Disney+, доводиться або c великим запізненням чекати в українських легальних онлайн-кінотеатрах, або проявляти винахідливість. 

Сила грому / Thunder Force (США, 9 квітня 2021 року)

Вже в цю п'ятницю Netflix випустить супергеройську комедію "Сила грому", головні ролі в якій виконали володарки гучних кінобіографій і численних престижних нагород і номінацій, включаючи "Оскар" і "Золотий глобус" – Мелісса МакКарті і Октавія Спенсер. І якщо перша в найбільше відома глядачам як комедійна акторка ("Подружки нареченої", "Шпигун", "Мисливці за привидами"), то другу частіше згадують за більш драматичними ролями ("Прислуга", "Крізь сніг", "Форма води").

Події фільму розгортаються у світі, тероризованому суперлиходіями. Одного разу вчена Емілі Стентон (Октавія Спенсер) придумала, як наділити надздібностями звичайних людей. Однак випадково під експеримент підпала її відчужена найкраща подруга Лідія (Мелісса МакКарті), і тепер дві жінки нестандартних форм повинні стати першою командою супергероїв.

Також у фільмі зіграли Джейсон Бейтман ("Джуно", "Нестерпні боси", "Королівство", серіал "Озарк"), Боббі Каннавале ("Шпигун", "Тоня проти всіх", "Джуманджі: Поклик джунглів", "Ірландець") і Пом Клементьєфф (богомолиця Мантіс з "Вартових Галактики" і "Месників", "Місія нездійсненна 7").

До слова, режисером "Сили Грому" виступив комедіант Бен Фальконе, який вже встиг зняти кілька фільмів за участю Меліси МакКарті, яка в реальному житті доводиться йому дружиною ("Теммі", "Великий бос", "Суперінтеллект").

Вони / Them (США, 9 квітня 2021 року)

З 9 квітня на Amazon Prime стартує показ десятисерійного "хоррора" "Вони", задуманого за принципом American Horror Story, коли події кожного сезону присвячені окремій тематиці. Перший сезон серіалу розповість про сім'ю афроамериканців, які переїхали в середині 50-х років 20 століття в "біле" передмістя Лос-Анджелеса. На новому місці проживання героям доведеться зіткнутися не тільки з расизмом, але і надприродним злом.

Відзначимо, жанр "black horror", в якому головні герої-афроамериканці стикаються зі страшними подіями з додаванням соціального контексту, останнім часом продовжує набирати популярність в США. Найяскравіші приклади – "Пастка" і "Ми" від Джордана Піла.

Неймовірні / the Nevers ( США, 11 квітня 2021 року)

Найближчої неділі стрімінговий гігант HBO, на жаль, поки ще недоступний українцям, представить перший епізод нового фантастичного серіалу "Неймовірні". Режисером першого сезону проекту став Джосс Відон, який подарував світові такі культові серіали як "Баффі – переможниця вампірів", "Ляльковий будинок" і "Агенти Щ.И.Т.", а також зняв дві перші частини "Месників" для Marvel.

Серіал "Неймовірні" описується як "епічна науково-фантастична драма про команду вікторіанських жінок, які виявляють у себе незвичайні здібності, стикаються з нещадними ворогами і пускаються в місію, яка може змінити світ". Перші критики, яким вже вдалося подивитися серіал, доволі добре відгукнулися про проект, в першу чергу відзначивши режисуру, костюми і візуальну частину.

Головні ролі в серіалі виконали Лора Доннеллі ("Чужоземка", "Мерлін", "Беовульф"), Олівія Вільямс ("Ляльковий будинок", "Анна Кореніна"), Джеймс Нортон ("Гарет Джонс", "Маленькі жінки", "Війна і мир"), Том Райлі ("Демони Да Вінчі") та інші.

Сокіл і Зимовий солдат / The Falcon and the Winter Soldier ( США, 9 квітня, 4 Епізод)

"Сокіл і Зимовий солдат", випушений поки ще недоступним українським кіноманам Disney+ в рамках четвертої фази кінематографічного всесвіту Marvel, з кожним епізодом обростає новими сюжетними ходами, вражаючими спецефектами і бойовими сценами, а також новими героями – частина з них вже добре відомі за попередніми фільмами Marvel, а частина, цілком можливо, вводяться з планами на майбутнє. Як відомо, кіновсесвіт Marvel побудований таким чином, щоб глядач дивився всі його проекти, хоче він того чи ні, щоб не пропустити щось важливе.

Отже, в третьому епізоді серіалу героям Ентоні Макі (Сем Вілсон / Сокіл) і Себастіана Стена (Бакі Барнс / Зимовий солдат) довелося об'єднатися з головним лиходієм з фільму "Перший месник: Громадянська війна" бароном Гельмутом Земо у виконанні Даніеля Брюля, який вельми органічно вписався в компанію героїв (а також завдяки своїм танцям подарував Інтернету цілу купу мемів).

Танець барона Земо вже став вірусним / кадр з серіалу «Сокіл і Зимовий солдат»

Також у цій серії відбулося повернення Шерон Картер / Агент 13 у виконанні Емілі ВанКемп, яка на кілька років випала з кіновсесвіту. А ще в кінці епізоду досить несподівано з'явилася героїня їх Ваканди, тому, цілком ймовірно, вже в четвертому епізоді фанати Marvel зможуть отримати хоч якісь натяки на те, в якому напрямку буде розвиватися "Чорна пантера 2", від зйомок якої вирішили не відмовлятися після смерті виконавця головної ролі Чедвіка Боузмана. Більш докладний огляд третього епізоду серіалу "Сокола і Зимовий солдат" можна прочитати за посиланням.

Ну а поки інтерес до наступного епізоду, який вийде на екрани в п'ятницю 9 квітня, підігріває виконавець ролі Зимового солдата Себастіан Стен, який ще на старті показів серіалу назвав четвертий епізод найбільш "розривним" з усіх в сезоні.

***

Крім того, можна подивитися фільми і серіали, що вийшли в минулі тижні.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся