Третій епізод підніс чимало сюрпризів / кадр з фільму «Сокіл і Зимовий солдат»

Минулої п'ятниці, 2 квітня, на стрімінговому сервісі Disney+ вийшов третій епізод одного з найгучніших серіальних проектів року – супергеройського бойовика «Сокіл і Зимовий солдат» (The Falcon and the Winter Soldier).

Читайте також«Чорна вдова» отримала новий трейлер

УНІАН розібрав третій епізод «Сокола і Зимового солдата», і одразу попередимо, що без спойлерів обійтися не вдалося.

Отже, новий епізод під назвою Power Broker викликав більш суперечливі реакції у критиків і фанатів. Так, перші були більш суворі, й на одному з найвпливовіших агрегаторів кінорецензій Rotten Tomatoes серія отримала рейтинг 83% свіжості, проти 100% у попереднього епізоду. Чи не найбільше критики нарікали на те, що епізод більше схожий на нарізку блискучих окремих сцен, які не до кінця вдалося укласти в цілісне оповідання.

Водночас на IMDb, де його оцінювали глядачі, епізод навпаки отримав найвищу оцінку з трьох – 8,3 з 10 проти 7,9 і 8,1 у першого і другого відповідно. Серед сильних сторін, як і у випадку з попередньою серією, відзначається екранний дует Ентоні Макі (Сем Вілсон / Сокіл) і Себастіана Стена (Баки Барнс / Зимовий солдат), які продовжують демонструвати неймовірну «хімію» на екрані. До слова, фанатів кіновсесвіту Marvel напевно розчулить відсилання до тієї самої вже культової сцени в машині з фільму «Перший месник: Протистояння» (Captain America: Civil War) 2016 року випуску. Якщо вірити сценаристам Marvel, саме ця сцена свого часу спонукала студію задуматися про випуск спільного проекту для Сокола і Зимового солдата.

Читайте такожMarvel випустила годинну версію танцю барона Земо, що став мемом (відео)

Ще один плюс епізоду, який відзначили і критики, і глядачі – повернення барона Гельмута Земо у виконанні Даніеля Брюля. Сценаристи вирішили довго не розгойдуватися, і вже з самого початку епізоду поставили по один бік барикади центрального антагоніста «Протистояння» / ненависника Месників з головними героями. І, варто відзначити, Земо вельми органічно вписався в компанію. Кіноперсонаж все ще дуже відрізняється від барона Земо з коміксів, хоча в серіалі у нього вже з'явилися «фірмові» маска і плащ, а також багатство і титул, про які у фільмі нічого не згадувалося. З іншого боку, саме відмінність героя Брюля від оригінального персонажа коміксів допомагає авторам краще тримати інтригу, яку роль насправді він грає у всьому, що відбувається. Адже навряд чи він буде «хорошим» хлопцем до кінця серіалу.

Новий образ Гельмута Земо більше наближений до коміксів / фото Marvel Studios

Крім того, вперше з часів «Протистояння» в кіновсесвіт Marvel повернулася Шерон Картер / Агент 13 у виконанні Емілі ВанКемп, про яку з тих пір нічого не було відомо. Вона як і раніше переховується від влади і тепер заробляє на життя не дуже законними способами. Однак закінчення епізоду також робить натяк, що насправді все не так просто, і її роль в подіях може бути зовсім іншою.

Шерон Картер повернулася на екрани в третьому епізоді / кадр з фільму «Сокіл і Зимовий солдат»

Ну а на самий кінець епізоду творці серіалу приберегли «сюрприз». Якщо про те, що Гельмут Земо і Шерон Картер будуть грати важливу роль в сюжеті серіалу, було відомо практично з самого початку зйомок, то третій камбек серіалу видався абсолютно несподіваним. У сюжеті з'явилася героїня з «Чорної пантери» – член жіночого спецпідрозділу Ваканди Айо (Флоренс Касумба), яка служить охоронцем короля Т'Чалли. Так що, цілком ймовірно, четвертий епізод видасться доволі напруженим, враховуючи спільне перебування Земо і Айо на одному квадратному кілометрі. Підігріває інтерес до наступного епізоду, який вийде на екрани в п'ятницю 9 квітня, і коментар актора Себастіана Стена на старті показів серіалу, який назвав четвертий епізод найбільш «розривним» з усіх в сезоні.

Камбек Айо був доволі несподіваним / кадр з фільму «Сокіл і Зимовий солдат»

Крім того, можливо, поява Айо зробить хоч якісь натяки, в якому напрямку буде розвиватися «Чорна пантера 2», від зйомок якої вирішили не відмовлятися після смерті виконавця головної ролі Чедвіка Боузмана. Все ж Marvel відомі своєю великою любов'ю до «пасхалок», які дають натяки на подальший розвиток кіновсесвіту. Головне тільки їх розгледіти.

Читайте такожMarvel представила перший трейлер серіалу "Локі" з Томом Хіддлстоном (відео)

До слова, про натяки. Третій епізод показав, що всі герої, як би вони не намагалися стати краще, як і раніше готові переступати закон, прикриваючись благими наміри, наступаючи на одні й ті ж «граблі» і сподіваючись при цьому вийти «сухими з води». І новий Капітан Америка Джон Уокер не виняток, про що він вже сам відкрито заявив. У серіалі персонаж був представлений ще без суперздібностей, проте в коміксах Агент США, в якого з часом перевтілиться Джон Уокер, їх таки отримує від Пауєрброкера. Того самого загадкового персонажа, який вже два епізоди поспіль раз у раз спливає в сюжеті «Сокола і Зимового солдата». Тож попереду на глядачів напевно чекає ще багато сюрпризів. Тим більше, що глава руйнівників прапорів Карлі Моргентау своїм останнім терактом також показала, що назад дороги немає і вона вже не перед чим не зупиниться.

Нагадаємо, серіал «Сокіл і Зимовий солдат» став другим серіальним проектом за коміксами Marvel для стрімінгового сервісу Disney+ в рамках четвертої фази кіновсесвіту, за концепцією якої серіали і фільми франшизи тепер будуть безпосередньо пов'язані між собою. Так, на початку року вийшов міні-серіал «Ванда/Віжен» (WandaVision) з Елізабет Олсен і Полом Беттані, події якого також розгорталися після «Месники: Завершення», проте концентрувалися виключно на долях Ванди і Віжена, без зображення зовнішнього світу. Також у червні 2021 року планується вихід ще одного міні-серіалу – «Локі» (Loki) з Томом Хіддлстоном у головній ролі.

Інші новини кіно і серіалів