Жителі міст «червоної» зони можуть відвідувати автокінотеатри / фото УНІАН

Що подивитися з 1 квітня: рятівні автокінотеатри і новинки в онлайні

08:29, 01.04.2021
8 хв.

Українські кінотеатри через жорсткі карантинні обмеження в половині країни продовжують працювати в обмеженому форматі. А тому цього тижня кіномани практично залишилися без новинок на «великих екранах». У кінотеатрах міст «жовтої» і «помаранчевої» зони запланована всього лише одна прем'єра – малобюджетний фільм жахів «Все заради Джексона» з несподівано непоганими рейтингами, а жителі «червоних» регіонів зможуть надолужити згаяне в автокінотеатрах. Ну а для тих, хто вважає за краще поки відмовитися від походів в кінотеатри, ми зробили добірку новинок від стрімінгових сервісів.

Як зараз працюють кінотеатри в Україні

У березні 2021 року все більше регіонів країни, включаючи столицю Київ, почали потрапляти в "червону" карантинну зону, що передбачає закриття кінотеатрів. А оскільки основний кіноринок України поставлений на паузу, прокатники почали гуртом переносити прем'єри на пізніші терміни. Так, наприклад, сталося і з українською драмою Наталії Ворожбит "Погані дороги", що отримала кілька престижних нагород, включаючи приз Венеціанського кінофестивалю 2020 в категорії "Міжнародний тиждень критики". Картина, що складається з п'яти окремих новел про жителів Донбасу і українських військових, чиє життя проходить по обидва боки від лінії розмежування, спочатку мала вийти в широкий прокат з 1 квітня, проте тепер її попередньо перенесли на 6 травня, якщо, звичайно, локдаун не затягнеться довше.

Тим не менш, в містах "жовтої" і "помаранчевої" зони кінотеатри все ще можуть працювати із заповнюваністю до 50% місць в залі, про що ми детальніше писали тижнем раніше. Водночас кияни та жителі інших великих міст, як наприклад Львів і Одеса, все ж можуть подивитися свіжі прем'єри, але тільки в автокінотеатрах, які завдяки пандемії знову почали користуватися популярністю. Якщо говорити про Київ, то наразі вже працює мережа автокінотеатрів "Кінодром", тоді як інші, очевидно, чекають теплого сезону.

Що зараз можна подивитися в кінотеатрах в Україні

В українські кінотеатри цього тижня потрапив лише один новий фільм – малобюджетний фільм жахів "Все заради Джексона" / Anything for Jackson (США, 2020), який також ще можна зустріти під назвою "Реінкарнація: Пришестя диявола". У центрі сюжету – літня пара, яка укладає угоду з дияволом і викрадає вагітну дівчину. А все для того, щоб провести ритуал реінкарнації, помістивши душу свого загиблого онука в ще ненароджену дитину за допомогою стародавньої книги заклинань. Однак обряд не вдається завершити, і через відкритий портал в будинок потрапляє могутній демон Сургат. Він починає керувати страхами літньої пари і їхніх сусідів. Одночасно викрадена дівчина намагається врятуватися, розуміючи, що будинок став не просто обителлю демонів, а тут відбулося справжнє пришестя диявола.

Неймовірно, але факт. У цього на перший погляд цілком прохідного фільму з акторським складом, який мало що говорить широкій аудиторії, доволі непогані рейтинги на агрегаторах кінорецензій. Так, на IMDb у фільму рейтинг 6,4 з 10 на основі майже 3,5 тисяч відгуків, а на Rotten Tomatoes – і взагалі 98% свіжості від критиків, які назвали "Все для Джексона" доволі "розумним" фільмом з хорошим акторським складом для справжніх фанатів надприродного кіно. Правда, на тих же "томатах" глядачі оцінили фільм лише в 67%.

Крім того, глядачі можуть подивитися фільми, що вийшли в минулі тижні, в тому числі фантастичний екшн "Годзілла проти Конга", драму "Земля кочівників", фільм жахів "Хребет диявола", шпигунський трилер "Код: Залізна кора", комедійний фільм жахів "Перевертень", кримінальний бойовик "Ніхто" та інші.

Що нового в онлайні

Що для одних погибель, то для інших – порятунок. Саме так можна охарактеризувати ситуацію в світовому кінематографі з початком пандемії коронавірусу. Так, якщо кінотеатри опинилися на межі зникнення, а кіностудії несуть величезні збитки, то стрімінгові сервіси навпаки зараз як ніколи популярні. Саме завдяки останнім замкнені вдома кіномани щотижня отримують нову порцію видовища у вигляді свіжих фільмів і серіалів. На жаль, українцям легально оперативно доступні тільки новинки від Netflix, Amazon Prime і Apple TV+, тоді як проекти від інших платформ, у тому числі HBO і Hulu, доводиться або чекати на YouTube чи в українських легальних онлайн-кінотеатрах, або проявляти винахідливість.

Іграшка для дорослих / Made for Love ( США, 1 квітня 2021 року)

Вже сьогодні на HBO Max виходить перший епізод телесеріалу в жанрі чорної комедії "Іграшка для дорослих". У центрі сюжету – жінка на ім'я Хейзел Грін, яка з'ясовує, що багатенький чоловік, з яким вона прожила 10 років, вживив їй в мозок чіп, завдяки якому може її контролювати. У підсумку Хейзел збігає від чоловіка і звертається за допомогою до батька, що живе в пустелі з подругою-андроїдом. Така собі комедійна версія "Чорного дзеркала".

Головну роль у фільмі виконала Крістін Міліоті, яку український глядач міг бачити у фільмах "Зависнути в Палм-Спрінгс" і "Вовк з Уолл-стріт", а також серіалах "Як я зустрів вашу маму", "Чорне дзеркало" і "Фарго". Також в серіалі знялися Біллі Магнуссен ("Чим далі в ліс...", "Брюс Лі: Народження Дракона", "Аладдін", "Не час вмирати"), Рей Романо ("Всі люблять Реймонда", "Ірландець", "Льодовиковий період") та інші.

Змій / Serpent ( Великобританія, 2 квітня 2021 року)

Вже найближчої п'ятниці на Netflix з'явиться кримінальний міні-серіал "Змій", в основі сюжету якого злочини реального французького шахрая і серійного вбивці Чарльза Собхраджа. Протягом 20 років він здійснив як мінімум 12 вбивств, нападаючи переважно на західних туристів вздовж Стежки хіпі в Південно-Східній Азії. Собхрадж отримав прізвиська "Бікіні-кілер" через одяг своїх жертв і "Змій" за майстерну брехню і вміння ховатися від правосуддя, звідси і назва серіалу.

Головні ролі в серіалі виконали французький актор алжирського походження Тахар Рахім, чию блискучу гру в трилері "Мавританець" не так давно мав можливість оцінити український глядач, а також зірка серіалу "Доктор Хто" Дженна Коулман.

Спочатку проект вийшов на початку січня 2021 року на BBC One, і вже встиг отримати вельми позитивні відгуки критиків. Це підтверджують і доволі високі рейтинги – 7,7 з 10 на IMDb на основі більш ніж 6 тисяч відгуків.

Конкретний ковбой / Concrete Cowboy (США, 2 квітня 2020)

Ще одна новинка тижня від Netflix – повнометражний драматичний вестерн "Конкретний ковбой" з голлівудською зіркою Ідрісом Ельбою ("Тор",  "Месники", "Тихоокеанський рубіж", "Темна вежа", "Форсаж: Хоббс і Шоу", "Стартрек: Нескінченність"). Також у фільмі засвітилися Калеб Маклафлін (нетфліксовський "Дивні дива"), Джаррел Джером (захвалений критиками фільм "Місячне світло"), Лоррейн Туссен ("Помаранчевий – хіт сезону" від Netflix) та інші.

Фільм розповідає про 15-річного хлопчика з Детройта, якого відправляють жити зі своїм відчуженим батьком до Філадельфії, де він поступово занурюється в культуру місцевих міських ковбоїв-афроамериканців.

Прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі в Торонто восени 2020 року, де він отримав в цілому позитивні відгуки критиків. Втім, глядачі виявилися менш прихильні – на IMDb у нього оцінка лише 4,9 з 10 на основі 300 відгуків. Водночас на Rotten Tomatoes фільм оцінили трішки краще – на 79% свіжості на основі 47 рецензій.

Сокіл і Зимовий солдат / The Falcon and the Winter Soldier ( США, 2 квітня, 3 Епізод)

Цієї п'ятниці Disney+ випустить третій епізод гучного серіалу "Сокіл і Зимовий солдат" в рамках кіновсесвіту Marvel. З кожним епізодом серіал продовжує встановлювати нові рекорди, отримувати завидні рейтинги і захоплені відгуки як критиків, так і глядачів, про що ми докладніше писали в нашому окремому матеріалі.

Шоуранери обіцяють дивувати глядача в кожному новому епізоді, паралельно розбавляючи сюжет вражаючими спецефектами і бойовими сценами, яким будь-який повнометражний фільм заздритиме. І вірити їм є всі підстави: якщо в першому епізоді серіал "розгойдувався", зосереджуючись на особистих проблемах персонажів Ентоні Макі (Сем Вілсон / Сокіл) і Себастіана Стена (Бакі Барнс / Зимовий солдат), то в другому епізоді сюжет почав розвиватися активніше, а героям нарешті довелося об'єднати зусилля в боротьбі з новими загрозами.

Також у другому епізоді глядач трохи більше дізнався про антагоністів серіалу і їхню мотивацію, а також зрозумів, що вони не такі прості. Й щоб розгадати їхню таємницю, героям доведеться знову зіткнутися з головним антагоністом фільму "Перший месник: Протистояння" – Гельмутом Земо у виконанні Даніеля Брюля, що відбудеться вже в третьому епізоді.

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся